Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

OCD?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12

Tak for dit meget ærlige brev. Hvor er det godt, at du holder fast i at søge hjælp og svar. Det mod og den vilje skal du holde fast i – du er sej!

Det er dejligt at læse, du har fortalt dine forældre om din bekymring, men lidt øv, at de ikke helt forstod, at det er et problem for dig. Desværre er tit sådan, at man skal sige tingene til sine forældre flere gange før, de helt forstår, der er brug for deres hjælp. Mange forældre kan også have svært ved at hjælpe, fordi de ikke helt ved, hvad de skal stille op med det.

Jeg tænker, at du igen skal sige til dine forældre, at der er noget, du gerne vil snakke med dem om. Du kan spørge dem, hvornår det passer dem bedst, så de forstår, at det er vigtigt for dig, at de giver sig tid til at lytte.

Jeg ved godt, du ikke vil vise dem det her brev, men så kan du, som en hjælp og støtte til jeres snak, skrive ned på et stykke papir, hvad der er vigtigt for dig. Det kan være en tryghed for dig. Du kan foreslå dem at ringe til ForældreTelefonen 35 55 55 57, hvis de har brug for rådgivning til at støtte deres børn på den bedste måde. Du kan også foreslå, om de vil gå med dig til jeres læge. Tit kan lægen være en hjælp til at få lagt en plan for, hvordan du kommer af med dine tanker.

Jeg ved ikke, om det er OCD. Men en ting er sikkert; det er ikke i orden, at du skal føle, som du gør. Når ens dårlige tanker kommer til at fylde for meget, og den sunde fornuft bliver mast væk, er det helt normalt at skulle have lidt hjælp og støtte af voksne.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat