Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nyt værelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Jeg kan godt forstå, at det med oprydningsarbejdet er frustrerende for dig. Det er surt at skulle lave sådan noget arbejde, især når du også føler, at din søster ikke skal. Har hun mon andre pligter, som du ikke har? 

Nu ved jeg jo ikke, hvad I har lavet af aftaler, og om du selv har haft mulighed for at bestemme lidt. Hvis aftalen var, at du hver weekend skulle bidrage lidt til den fælles tilbygning ved at feje og tørre op, så er det jo en aftale. I hvert fald indtil der bliver lavet en anden aftale. Noget tyder på, at det er ret svært for dig at få klaret den oprydning i weekenderne, og det føles uretfærdigt, at din søster næsten ikke skal lave noget dér. Mon det kan være jer begge, der skal hjælpe med at gøre rent og rydde op? På den måde er alle i familien med til at hjælpe hinanden med den nye tilbygning, og få fejret det sammen når byggeriet er færdigt.

Jeg synes det er ærgerligt, når din papfar tvinger dig mandag morgen til at gå ind og rydde op, mens han og din søster sidder i bilen og venter. Du kommer for sent, og bliver snavset, og det bliver kommenteret i klassen. Det er bare ikke særligt fedt, og kan godt virke ydmygende. 

Den situation behøver ikke opstå. Det skal din mor og papfar have at vide. Jeg vil foreslå, at du holder et møde med dem begge to. Her kan du fortælle dem, hvad du oplever og tænker. I kunne prøve at lave nogle nye aftaler for, hvad der er rimeligt, at du skal lave derhjemme. Måske kunne du bede dem om hjælp til, hvordan du fremover kan klare dine pligter i god tid. Det kan være, at din mor minder dig om det søndag eller vækker dig lidt før mandag morgen. Måske har du en mobil, hvor du kan lægge oprydning ind i din kalender, så mobilen giver besked. 

I kunne også sammen lave en nødplan, som under ingen omstændigheder må være mandag morgen. Måske mandag eftermiddag så kunne være en løsning? 

Det kan godt være svært at få sagt alle disse ting, men jeg er sikker på, at du kan klare det - især hvis du forbereder dig godt. Det kan måske være en hjælp for dig at vise dit brev og mit svar til dem. Så er du sikker på, at du får sagt de vigtigste ting, og ikke bliver misforstået undervejs. 

 

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat