Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Negative/dårlige tanker omkring ens papmor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Jeg synes ikke det lyder som en rar situation, at du ikke er så glad for at skulle hjem i ferier og weekender.

Når din papmor siger noget, der gør at du får lyst til at råbe ad hende, kan du måske sige det du gerne vil sige, men uden at råbe. Hvis hun siger noget der sårer dig, så vil jeg mene at du er i din gode ret til at sige, hvordan du føler og/eller sige fra overfor det hun siger. Det er almindeligt vi mennesker er forskellige og vi må gerne give udtryk for, når vi ikke er enige.

Det vigtige er bare, at du får sagt det på en god og ordentlig måde. Uden at du råber eller skændes. Prøv at holde det du siger på din banehalvdel. Fortæl at sådan ser du det ikke. Sig at du bliver såret, når hun taler grimt om din familie. Du skal ikke fortælle hende, hvad hun skal gøre. Men læg derimod fokus på hvad det gør ved dig.

Har du talt med din far og mor om, hvordan du har det? Ellers kunne det måske være en ide. Jeg tror det er godt, hvis han og din mor ved, hvordan du faktisk går og har det, så det forhåbentligt kunne blive hyggeligt at være hos ham i ferier og weekender.

Du har jo også mulighed for at sige fra overfor, at du altid skal være hos din far og papmor i ferier og weekender. Vil det være muligt at tale med din mor om, og din far? Jeg tænker, at du har en alder, hvor rigtig mange unge bruger det meste af tiden sammen med venner og veninder. Så måske er det til til at ændre aftalerne om, hvornår og hvor meget du er hos din far eller mor?

Det er også muligt at få anonym og gratis rådgiving i sin kommune. Det hedder lidt forskellige ting. Måske hedder det Børne- og familierådgivning eller åben anonym rådgivning? Du kan søge på det inde på din kommunes hjemmeside. Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111 til BørneTelefonen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat