Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Muligheder?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 12 år
Det lyder ikke rart, at det går så galt mellem din mor og dig, at du helst ikke vil bo hos hende mere.
Det er ikke usædvanligt, at piger på 12 år begynder at have deres egne meninger og sige deres mor imod. Og det kommer der tit skænderier ud af. Men jeg ved jo ikke, om det er det, der sker mellem din mor og dig, eller hvad det er, der går galt imellem jer.
Hvis du har lyst til at fortælle lidt mere om det, synes jeg, du skal ringe til BørneTelefonen på 116 111. Det kunne måske godt hjælpe dig til, at se nye muligheder hos din mor eller snakke med dig om det at familien får hjælp, så det bliver bedre at være dig eller til at flytte i en anden familie. Det håber jeg, du har mod på. Vi vil meget gerne snakke med dig og hjælpe dig.
Du har et ønske om at komme til udlandet, så du kommer helt væk. Jeg kender ikke til, at der findes programmer for 12 årige, så jeg tror ikke, det er en mulighed for dig. Jeg ved, det er muligt i Danmark at komme i plejefamilie, få hjælp i familien så børnene har det godt.

Hvis man skal i plejefamilie, så skal man snakke med en sagsbehandler på kommunen om det. Det kan være at din lærer, kan støtte dig i det, hvis du vil snakke med din lærer om det, der sker derhjemme? Man kan også selv ringe til sin kommune og bede om at snakke med sagsbehandler.
Måske har du nogle bedsteforældre eller andre i din familie som du kunne bo hos? Mon det vil være godt for dig, måske for et stykke tid?

Du har ret til et liv, hvor du får omsorg, har det godt og er tryg. Plejefamilier er for børn, der ikke kan bo hos deres forældre, fordi de ikke kan passe på dem. Det kan f.eks. være på grund af sygdom, alkoholmisbrug, vold eller andre ting der gør, at du som barn ikke har det godt hos dem.
 
Jeg tænker på, om din mor og far måske skulle hjælpe dig med at tage beslutningen. Hvis de kan snakke sammen, var det måske en idé, at I alle 3 snakkede om, hvad der er bedst for dig. Hvis det ikke er muligt, kan du måske snakke det igennem med din far eller med en anden, du har tillid til f.eks. en fra familien eller din klasselærer.
Jeg håber, det lykkes for dig.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat