Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mors nye kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Når man har boet alene med sin mor i mange år, kan det være rigtig svært, når der pludselig kommer en anden person og ’forstyrrer’ det hele. Der er mange, der har det som dig, når deres mor eller far får en ny kæreste.

Du har faktisk allerede gjort en masse. Du har snakket med din mor om, at du kan høre dem kysse. Og så har I aftalt at holde en ugentlig mor-datter-dag. Det er ret sejt af dig, at du har haft de snakke med din mor! Det lyder dog som om, at hun lige skal mindes om dem igen? Måske har hun glemt, eller ikke helt forstået, hvor meget du faktisk kan høre, at de kysser. Du kan f.eks. fortælle hende, at du en nat lå vågen til kl. 3:00, fordi du kunne høre dem snakke og kysse. Måske kan de gøre det i et rum, der er lidt længere væk fra dit værelse, så du ikke skal forstyrres af det?

Måske ville det også være en god idé, at holde jeres hyggedag på en fast hverdag? Det kunne f.eks. være, at hver onsdag kunne være jeres dag?

Din mor har måske glemt det, I har snakket om, fordi hun har meget at tænke på lige nu. Når man er forelsket, kan man nemlig godt glemme en masse ting, fordi man flyver lidt rundt på en sky, og er helt optaget af den nye kærlighed. Sådan bliver det ikke ved med at være – og det betyder heller ikke, at din mor ikke tænker på dig. Det er helt sikkert ikke med vilje, hvis hun har glemt de ting, I har snakket om.

Det lyder som om, at din mor er rigtig glad for den nye kæreste. Det kan være svært at være glad på sin mors vegne, hvis man føler, at hun opfører sig anderledes og glemmer de ting, man taler om. Så kan det hjælpe at tænke på, at det kun er en lille periode, hun er sådan – lige her mens forelskelsen bare banker derud af. Men det er fint, hvis du er lidt hos dine venner og mormor og morfar for tiden, hvis du føler, at du har brug for en pause fra din mor og kærestens kysserier. Det er helt OK og almindeligt, at man synes, ens mors eller fars nye kæreste er ret irriterende. Sådan er der mange, der har det lige i starten. Selvom det kan være svært at forestille sig, begynder mange at synes godt om personen efter noget tid. Man skal bare lige se ham eller hende godt an først.

Har du snakket med dine venner om, hvordan du har det? Måske er der nogen, der kender til det og har haft det på samme måde? Måske er der ikke nogen af dine venner, der har haft de samme oplevelser, men det kan alligevel være rart at snakke med nogen om det og få luft for dine tanker og følelser. Det er nemlig ikke meningen, at du skal gå og føle dig ked af det, og at livet føles uden mening. Det er vigtigt, at du får fortalt dét til din mor. 

Du er også meget velkommen til at skrive eller ringe herind til BørneTelefonen på telefon, chat eller sms. Så kan en sød rådgiver hjælpe dig med at finde ud af, hvem du kan snakke med og hvordan du skal få det hele sagt, hvis du er lidt i tvivl om det.

Du skal nemlig have det godt! Og jeg er sikker på, at din mor går op i, at du har det godt og er glad.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat