Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mors nye kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Jeg synes, det er så sejt, at du har skrevet herind, for jeg kan altså godt forstå, at du har brug for at tale med nogen om det, du har oplevet – og om din mors nye kæreste.

Det er så hårdt at miste en forældre, og man kan være ked af det i meget lang tid. Derfor er det vigtigt, at man får snakket med nogen om det, når man er ked af det. Så man ikke går med følelserne og tankerne helt alene. Jeg håber, at du har snakket med en voksen tæt på dig om din far – og at der er en tæt på dig, som du snakker med, hvis du føler dig ked af det engang imellem? 

Måske har du også brug for at snakke med nogen om alle de ting, du oplevede før og efter dine forældre blev skilt? Det lyder nemlig også som om, at der har været nogle rigtig hårde oplevelser dér. Nogle gange er der oplevelser, der får sat sig lidt fast i én. Så kan man have brug for at snakke med nogen om det hele, så oplevelserne ’giver slip’. Det kan være hos http://www.bornungesorg.dk/  De hjælper børn og unge, der har mistet. Det kan være, at du synes det er lige noget for dig.

Det er vigtigt, at du får talt med din mor om, hvordan du har det med hendes nye kæreste. At det gik alt for stærkt med ham, at du har hørt, at han og din far var uvenner, og at den nye kæreste havde stjålet penge fra din far. Så din mor ved, at du er fyldt med alle de følelser og tanker, der gør det svært at være i. Du kan jo også vise hende brevet og mit svar

Hvis din mors kæreste er meget hos jer, kan det også være, at I kan snakke om, at din mor kan tage hjem til kæresten og være, engang imellem. Så de ikke kun er i dit hjem. Hvis din mor ser kæresten hver dag, kan det også være, at I kan holde nogle dage i ugen ’kæreste-fri’, indtil du har fået det bedre. 

Måske har du en god voksen, du kan snakke med (en lærer, en pædagog, en venindes mor...?). Måske en der kan hjælpe med at snakke med din mor om, hvordan du har det.

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til os på BørneTelefonen 116 111, så kan vi hjælpe dig med at finde ud af det.

Det vigtige er nemlig, at du får hjælp, så du kan få det bedre. Og at din mor ved, at du har brug for at hun ved, hvordan du faktisk har det.

De kærligste hilsner og tanker
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat