Brev

Mor skælder ud

Min mor skælder ud på mig helle tide og jeg har ikke lyst til at hver så meget hos hende som jeg er men jeg vil heldet ikke gøre hende ked af det

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du synes det er hårdt, når din mor skælder ud. Så kan man godt blive ked af det, og have lyst til at være et andet sted.

Samtidig vil du ikke gøre din mor ked af det. Det kan jeg også godt forstå, og det viser så fin en omsorg du har for din mor.

Jeg bliver nysgerrig på, om du har fortalt til nogen, hvordan du har det?

Måske ved din mor ikke, at det går dig på, at hun skælder ud. Jeg tænker derfor, at du måske kunne tale med din mor om det.

Det kan være svært at sige det, rigtig svært, og derfor kunne det måske være en hjælp, at skrive et brev til hende om, hvordan du har det. Eller måske vise din mor det her brev?

Hvis ikke det går at snakke med mor om det, så er der måske en anden du kan snakke med. Måske kan du snakke med din far, din moster, din klasselærer?

Jeg ved fra andre børn, at det kan hjælpe rigtig meget at fortælle det til nogen, så man ikke går alene med det. Og ved at skrive herind, viser du allerede, at du er god til at søge hjælp hos andre.

Jeg håber, du kan bruge mine forslag. Du er altid velkommen til at skrive ind igen, eller ringe/sms’e til BørneTelefonen på 116111.

Knus og kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat