Brev

Mor og far tvinger mig til at gå til fodbold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Nogle gange kan det føles helt uforståeligt, at forældre gerne vil have en til at gøre nogle bestemte ting. Og måske er det lige netop det, der kan være svært – at forstå hinanden. Tak for dit brev.

Det er en helt ærlig sag, når man ikke har lyst til at gå til en sport mere. Og du har endda givet fodbolden en sidste chance, fordi du lyttede til dine forældre. Det er rigtig flot gjort! 

Det vil være en god idé at snakke med dine forældre om det her igen.  Sig til dem, at du har givet det en chance og at du har fundet en anden sport, som de sagde til dig. Måske er det muligt at sælge din Barcelona billet til en anden spiller? Måske kan du også vise dem brevet, du har skrevet her, med mit svar til. Du kan begynde med at spørge ind til, hvorfor de lige netop vil have du går til fodbold. Måske ligger der nogen tanker bag. Når man skal have sådan nogen samtaler med sine forældre, er det altid en god idé at vælge et stille og roligt tidspunkt. Så hvis du f.eks. ved at dine forældre har rigtig travlt om morgenen, er det måske bedre at gøre det om eftermiddagen eller aftenen. 

I det vi kalder for Børnekonventionen står der i Artikel 12- Retten til at udtrykke meninger:  Du har ret til at have din egen mening, og den skal respekteres af de voksne. Du kan læse mere om Børnekonventionen her: http://boerneportalen.dk/rettigheder/b%C3%B8rnekonventionen/ 

Jeg håber, I får snakket sammen og finder frem til en løsning på bedste vis. Måske er det en idé at få talt med træneren også. Det kan være det kan hjælpe jer til at finde ud af, hvad der er bedst at gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat