Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor kalder mig onde ting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig at bo hos din mor, når det kører skævt mellem jer. Lige meget hvor sur din mor bliver på dig, må hun ikke slå. Det er at bruge vold og det er vigtigt, at I får hjælp til at stoppe det.

Du har rettigheder. Du har ret til at vokse op og være tryg og få omsorg. Du har ret til at blive hørt. Den aftale der blev lavet, da du var 7 år kan laves om. Dine forældre kan tale sammen om at lave en anden aftale, der er god for dig. Hvis de ikke kan det? Kan du bruge din inititativret.

Initiativret betyder, at du kan skrive eller ringe til Statsforvaltningen. Du har ret til at bede dem om, at de skal holde møde med dine forældre.Til mødet skal de voksne tale sammen om det, du har fortalt Statsforvaltningen. Det kan være dine ønsker om at bo hos din far. Det kan du bruge din initiativret til. Du kan også ringe til Børnenes skilmissetelefon hos Statsforvaltningen. Du kan tale med en rådgiver, der arbejder for at børnene har det godt. Ring på 20600550, der er åbent Mandag til Fredag fra 11 - 17. Du kan også sende et brev til Statsforvaltningen. Læs mere her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8905   

Har du talt med dine forældre om, at du gerne vil bo hos din far? Det er meget vigtigt, at du holder fast i dit mod til at få ændret på det derhjemme. For det er ikke rimeligt, men det kræver af dig, at du fortæller til din far, hvordan du har det, og at du ønsker at bo hos ham.

Hvis du har svært ved at få taget hul på den snak alene, kan du spørge din klasselærer eller en anden voksen, om de vil være med til at snakke med dine forældre. Du kan som en hjælp bruge dit brev til os at snakke ud fra.

Du kan også starte med at ringe til BørneTelefonen 116111, hvis du har brug for at snakke med os. Vi er klar til at hjælpe dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat