Brev

Mobning…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Jeg kan høre, at din lillesøster har en stor støtte i dig. Du lyder som en virkelig skøn og omsorgsfuld storesøster.

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, hvor dine forældre er i alt det her. Har I fortalt dem, hvad det er der foregår? Jeg synes nemlig, at det er vigtigt, at du ikke står alene om at hjælpe din søster. Det er et stort ansvar. Og man kan godt blive rigtig påvirket, når ens søster har det skidt. 

Måske ved dine forældre det godt, men er lige som du usikre på, hvad de kan gøre? Det kan også være, at du og din søster har svært ved at snakke med jeres forældre om det? Måske er I bange for at gøre dem kede af det? Det er dog vigtigt, at de alligevel får besked. For det er dem, der sammen med skolens lærere skal hjælpe din søster. 

Det første du skal gøre, er derfor at fortælle dine forældre, at din søster stadig mobbes. Du kan fx fortælle dem det ved at vise dit brev hertil og mit svar. Så vil de også få råd til, hvad de skal gøre. 

Det næste, der skal ske, er, at den nye og den gamle skole får besked om, at mobningen fortsætter. 

Selvom din søster ikke går på den gamle skole mere, så er det jo der problemerne kommer fra. Og det er derfor vigtigt, at lærerne og skolelederen her ved, at mobningen stadig finder sted. Dine forældre kan fx ringe til skolelederen eller den tidligere klasselærer og give besked. Det kan også være, at dine forældre har haft en god kontakt til nogle af de andre forældre i den gamle klasse? Det kan så være en ide, at tage kontakt til dem også.

Når man oplever mobning, så påvirker det ens trivsel rigtig meget. Derfor kan det være, at din søster har haft svært ved at falde til på den nye skole? Det skal de nye lærere være opmærksomme på. Mobning kan også påvirke ens faglige udvikling. Og derfor kan der være behov for, at din søster får noget ekstra støtte fra lærerne det næste stykke tid. Det vil jeg derfor råde dine forældre til at tale med de nye lærere om. 

Hvis din søster oplever mobningen på SMS eller de sociale medier, så gem de beskeder hun modtager og vis dem til både den gamle og nye skole. Så kan lærerne, skolelederen og forældrene se, hvad det er, hun udsættes for. Og så kan dem, der mobber hende ikke komme med en anden version af sagen, som de ellers tidligere har gjort. 

Jeg håber, din søster får den hjælp, hun fortjener. Og at du kan overlade ansvaret for en løsning til dine forældre og skolerne. Hvis du af en eller anden grund oplever, at dine forældre ikke handler på det, I fortæller dem, så hjælp din søster med at få talt med en lærer på den nye skole. Det er nemlig vigtigt, at der bliver gjort noget hurtigt, og at du ikke står alene med ansvar for at stoppe mobningen. 

Dine forældre er meget velkomne til at kontakte os på ForældreTelefonen på 35555557, hvis de vil tale mere om, hvordan de bedst støtter din søster. 

Kærlig Hilsen Børnetelefonen.

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat