Brev

Mit sidste råb om hjælp!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år.

Tak for dit brev herind til BørneBrevkassen, det er godt du skriver hertil med de ting, der forsat er frusterernde i dit liv.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, du er rigtig god til først at fokusere på alle de dejlige ting, der fungerer godt for dig. Det er rigtig godt, du kan det. Måske er det noget du har talt med din SSP-kontaktperson om?

Jeg kan godt forstå dig, når du bliver træt af det derhjemme i weekenderne. Jeg tænker, det må være en udfordring som ”næsten-voksen” at skulle indpasse sig i en hverdag, du til dagligt ikke er meget en del af.

Du beskriver, hvordan du kommer op og skændes med din mor, om hvordan tingene er der hjemme. Jeg spekulerer på om det alligevel var en mulighed for dig, at tale med dine forældre om, hvordan du har det med at komme hjem? Eller om du kan få nogen til at hjælpe dig med at fortælle dem det? 

Måske kan dine forældre mærke, at du efterhånden har det bedre og måske er blevet gladere i din hverdag. Når så I er sammen, og det ender med, at I bliver uvenner, oplever i det måske begge som frusterende. Hvis I begge have glædet jer til at se hinanden, og I så skændes, kan begge parter blive rigtig gale og kede af det.

Jeg kan ikke vide om det forholder sig sådan for jer, men måske kan du genkende noget af det jeg har beskrevet..?

Kunne det måske være en indgangsvinkel i en snak med din mor, at du fortalte om alle de gode ting du oplever i løbet af ugen. Derefter kunne du fortælle om, hvordan du oplever det når du kommer hjem.

Jeg ved at I på Hansenberg har elevteams, hvor I sammen udveksler problemer og udfordringer. Kunne du i dit elevteam, fortælle om de problemer, du har med dine forældre. Måske er der nogle af de andre i dit team der har samme erfaringer, det kunne være I sammen kunne tale om mulige løsninger?

 

Det var en rigtig god ide, du har fået med at lave en liste til din SSP-kontaktperson. Nogle gange kan det være med til at give et bedre overblik over tingene. Jeg vil absolut ikke sige, det var tankeløst af dig ikke at afleverer listen til din SSP-kontakt. Jeg tænker du i stedet er eftertænksom, og måske retter lidt i listen før du afleverer den. Kunne du tale med din SSP-kontaktperson om de stemmer du hører af og til, måske kan det at tale om dem, hjælpe til at få lidt styr om der er særlige situationer hvor det sker for dig.

 

Jeg tænker om det var en ide i stedet for en liste, at skrive et brev til hende? Var det muligt for dig, at forestille dig, du skev brevet til din pony. Den er din inderste forstående fortrolige lyttende ven, som har hjulpet dig masser af gange. Da du jo nu er over 18 år, så må de voksne faktisk ikke fortælle fortrolige ting videre til din mor (eller andre) som du fortæller dem!

Kender din SSP-kontakt til dit hvordan du har det med at tale om problemer. Det kan være han/hun gør det. Jeg tænker, det kunne hjælpe dig med at fortælle om dine problemer, hvis din SSP-kontakt ved det er svært for dig.

Jeg ved ikke, om mine svar til dig, har givet dig nok hjælp. Med den udvikling du lige nu er i, kan det være du har brug for igen at kontakte BørnsVilkår. Måske kunne du prøve UngeChatten eller du kan ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Der er begge steder nogle rådgivere, som kan lytte til dig.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat