Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mit liv var/er et helvede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Du har været rigtig god til at fortælle din historie og beskrive de ting, du har været igennem. Den evne tror jeg godt, du kan få brug for, når du skal få hjælp af voksne omkring dig til at få det bedre. Først vil jeg gerne sige til dig, at det aldrig er i orden, når forældre slår deres børn eller ikke behandler dem ordentligt. Dine reaktioner og følelser er alle helt almindelige, når man har oplevet de ting, du har oplevet. Men de er ikke nogen, du skal gå rundt med alene. Jeg vil meget gerne give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre, og hvem der måske kan hjælpe dig.

Du fortæller i brevet, hvordan det en gang var ved at gå galt for din mor. Og at du har dårlig samvittighed over, at du syntes, at din mor skulle bestemme, hvad der skulle ske. Den situation, din lillesøster og dig stod i, var ikke en normal situation for to børn. I handlede begge så godt, som I kunne og efter hvad I troede, var det rigtige at gøre. Heldigvis endte det hele godt, men jeg synes ikke, du skal gå rundt med dårlig samvittighed. For du gjorde det for at hjælpe din mor. Måske kunne du prøve at snakke med din mor om, at du har dårlig samvittighed over, hvad der skete dengang?

Jeg kan også se på dit brev, at der er sket rigtig mange ting mellem din far og dig, der har gjort det svært. Så lige nu har du ikke rigtig lyst til at se din far. Men måske ændrer det sig på et tidspunkt, hvor du er blevet ældre. Og måske kommer der et tidspunkt, hvor han gerne vil svare på de spørgsmål, du har til ham.

I skolen synes jeg, det er rigtig godt, at du har modet til at hjælpe dem, der bliver mobbet. Du har selv været igennem rigtig mange grimme oplevelser med mobning, og ved derfor, hvor ondt det kan gøre. Jeg er glad for at høre, at du nu er kærester med en af dem, du har beskyttet. Og det er godt, at mobningen er næsten stoppet. Men det kunne være rigtig godt, hvis mobningen blev stoppet helt, så hverken du eller andre blev mobbet. Det kan godt lade sig gøre, men kræver, at der er en god lærer eller en anden voksen, der hjælper til. Måske kunne I i klassen tale sammen om, hvordan I sørger for, at alle har det godt i skolen og er med i fællesskabet? Måske kunne du være den, der gør læreren opmærksom på, at der stadig er problemer med mobning?

Jeg tror også, at det er vigtigt, at der omkring dig er mindst en voksen, du stoler på, og kender til de ting, du har fortalt om i brevet. Måske er der en lærer eller pædagog, du har særlig tillid til? Hvis det er svært at skulle fortælle din historie til ham eller hende, kan du overveje at starte med at vise dit brev og måske mit svar? På den måde kan dit brev indlede en god snak.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Hvis du har brug for flere ideer eller bare har brug for at snakke med en, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat