Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv er jo nærmest en løgn

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årige pige

Jeg synes at kunne læse i dit brev, at du har brugt lang tid på at tænke på det. Det er noget der fylder meget i din hverdag. Hvilket er forståeligt. Jeg forestiller mig, det måske kan føles som om du står i et hul og at hullet du står i bliver dybere og dybere, hver gang du får sagt en løgn? Mon du kan genkende dette? Så er det sejt at du nu råber op fra hullet og spørger om hjælp. Det kræver rigtig meget mod. Jeg ved det også kræver vilje til at ville ændre dit liv.
Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.  Og jeg synes bestemt ikke du lyder opmærksomhedskrævende.

Jeg har snakket med en del andre piger og drenge på din alder, hvor de også fortæller det at holde sig til sandheden kan være svært for dem. Nogle gør det for at finde ud af hvor meget man egentlig kunne lyve sig fra, andre gør det bare fordi de gerne vil være en del af fællesskabet, eller måske er det blevet en vane. Der er rigtig mange grunde til hvorfor man gør det.

Jeg tænker det er vigtigt at finde nogle måder så du ikke lyver lige så meget, overfor dine venner og familie.  Når man står nede i et hul, og ikke rigtig kan se lyset, eller kanten af hullet, så kan det være svært at forstille sig hvordan man kommer op. Men en af måderne er at begynde at putte jorden tilbage i hullet.
Altså du begynder at stoppe de løgne du har sat i gang.
En god idé er at starte med de små løgne, og starte med din familie. Fortælle dem hvad du har fortalt, som ikke er sandt. Din familie elsker dig uendeligt meget, og vil kunne hjælpe dig i at stoppe løgnene.

Nu ved jeg ikke hvem du er tættest med, men en rigtig god snak med enten din mor eller far, tænker jeg kan være en god ide. På den måde kan de også hjælpe dig, og måske komme med nogle ideer til hvordan du stopper. Samt hjælpe dig med at fylde jorden tilbage i hullet.

Du kan ændre på det der kommer til at ske i fremtiden, ved at ændre på det du gør nu. Med det mener jeg, hver gang du lyver, så skal du prøve at tage dig selv i det. Og stoppe dig selv, før du har sagt den færdig, og måske sige, nej, det var ikke rigtigt, nu skal du høre sandheden. Hvis du har fokus på det i en måneds tid, så er nu nok stoppet snart.

Jeg kan læse at du rigtig gerne vil have det ændret, og jeg er ikke i tvivl om at du med din viljestyrke kan få det stoppet.

Kærligste tanker
Børnetelefonen. 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat