Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Ja, det kan du tro - jeg vil meget gerne hjælpe dig videre, så du kan få "ryddet op i din hjerne". Jeg synes, det er så sejt, at du skriver herind og beder om hjælp. Det viser, at du er en stærk pige, der gerne vil have selvmordstankerne og selvskaden til at stoppe - og du har endda selv en god ide til, hvordan du kan få det bedre. 
 
Når man har oplevet alt det, som du har, kan det være godt at tale med en professionel voksen. Jeg synes derfor, det er en rigtig god ide at tale med en psykolog ligesom din søster.

Faktisk har alle skoler tilknyttet en skolepsykolog, som man kan tale med. Din læge kan også hjælpe dig med at få en psykolog.  

Men før du kan få en aftale med psykologen, skal du fortælle det til en voksen, der kan hjælpe dig med enten at komme til lægen eller få kontakt med skolepsykologen. Du fortæller i dit brev, at du har et godt forhold til dine søskende, hvilket er så dejligt at høre. Derfor tænker jeg på, om du mon kunne fortælle din storesøster, hvordan du går og har det? 

Da hun selv har været glad for at tale med en psykolog, vil hun sikkert forstå dig. Du og din søster kan så fortælle det til jeres mor, der enten kan tale med din skole eller din læge.

Du kan også selv vælge at tale med en af dine lærere. Hvis du viser den lærer, du bedst kan lide, dit brev og mit svar, så vil han eller hun vide, hvordan du skal hjælpes.

Jeg håber, du har fået svar på dit spørgsmål, så du kan få den hjælp, du har brug for. Hvis du trænger til en snak, kan du altid kontakte BørneTelefonen på 116111.

Et stort og varmt knus til dig
fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat