Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Det er godt, at du skriver til BørneTelefonen, når du føler, at du ikke bliver behandlet godt af dine forældre.

Og det er også rigtig godt, at du ikke giver op, men kæmper for at dit liv skal blive bedre, for alle børn har ret til en god og tryg barndom, og de børn, der ikke har det godt, skal have hjælp til at få det bedre.

Når jeg læser dit brev, kan jeg se, at du føler dig overset og svigtet af dine forældre, og at du sommetider bliver så trist over det, at du tænker på, om du vil leve mere.

Du fortæller også, at dine triste tanker og følelser går ud over din koncentration i skolen, så det er både her og derhjemme, du føler, at du har problemer.

Det er fint, at du har betroet dig til en veninde, men jeg synes, at dit liv lyder så bekymrende, at der skal voksne til at hjælpe dig.

Du skriver ikke, om du har prøvet at sige det til dine forældre, som du skriver i brevet. Mon de egentlig ved, hvordan du har det? Hvis du synes, det er en mulighed, kunne du måske vise din mor og/eller far dit brev? Selv om de har travlt med deres eget liv, kan det jo godt være, at dit brev gør så meget indtryk på dem, at de vil lytte til dig.

Ellers synes jeg, at du skal finde en anden voksen at betro dig til. Måske har du en god lærer, din venindes mor eller en pædagog, som vil lytte til dig, eller du kan snakke med sundhedsplejersken på din skole. De vil alle hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skal til, for at du får et bedre liv.

I alle kommuner er der voksne, der er ansat til at hjælpe børn og familier, der ikke trives. Det er der også der, hvor du bor. Hvis du vælger at snakke med en voksen på din skole eller i din fritidsordning, ved de hvem de skal henvende sig til, så du får hjælp.

Du kan også få hjælp af en bisidder fra Børns Vilkår. Det er en voksen, der kan fortælle dig om dine rettigheder og støtte og tage med dig, hvis der skal være møder med kommunen. Du kan læse mere om bisidderordningen ved at trykke på dette link: 

www.bornsvilkar.dk/bisidder

. Jeg vil anbefale du ringer til BørneTelefonen på 116 111 og taler med en af vores søde rådgivere. De vil meget gerne lytte til dig og også hjælpe dig med at få kontakt til en bisidder, hvis du ønsker det? 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat