Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Miste sin far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det er dejligt, du kan bruge BørneTelefonen. Og selvom vi ikke altid kan svare alle breve – skal du bare skrive lige så tit, du har lyst. 

Jeg kan godt forstå, det er svært for dig, at du har mistet din far. Det er så uretfærdigt, når man mister en mor eller far. Det er helt naturligt, at du stadig tænker meget på ham og er ked af det. Og det er også naturligt, at det er hver dag. Man siger, at sorgen nogle dage fylder meget og andre dage ikke så meget. Mon du også mærker det på den måde?

Det er godt at have nogen at tale med. Derfor er det dejligt, at du og en anden pige fra klassen er gode til at hjælpe hinanden. Mange børn, der har mistet en mor eller far, fortæller, at andre ikke helt kan forstå dem. Måske har du det også sådan med din veninde – for du skriver, at hun ikke har mistet nogen? Alligevel er det godt, I taler om det, for det kan lette sorgen at fortælle om den, man savner. 

Det vil også være godt, hvis du også taler med en voksen om, at du savner din far. Var der nogle lærere, du talte med, lige da du havde mistet din far? Måske din klasselærer? Kan du tale med ham eller hende igen og fortælle, hvordan du har det nu? 

Det kan også være, at du har fået nye lærere siden, det skete? Så synes jeg, du skal fortælle din nye lærer eller at du savner din far. Og at det nogen gange gør, at du har svært ved at koncentrere dig. For det er klart, at det kan være sådan. Det oplever mange børn, der mister en mor eller far.
Hvis det er svært for dig at tale med din lærer, så tænk på om der er en anden voksen, du kan tale med. Fx en pædagog i klubben? Sundhedsplejersken på skolen kan også være en stor hjælp. 

 
Hvad med din familie – taler I om din far sammen? Det kan nemlig være rigtig rart at dele sorgen med nogen, der også savner. Måske din mormor, farmor, faster eller en helt anden, som du godt kan lide at tale med?

Ved din mor, hvordan du har det? Der er nogle børn, der har svært ved at vise derhjemme, at de er kede af det. Fordi den forælder, der er tilbage, selv er ked af det. Har du tænkt sådan? Det er dog vigtigt, at du alligevel taler med din mor om, hvordan du har det. Hun vil sikkert meget gerne hjælpe dig. Måske skulle du vise hende dit brev og mit svar. Så kan hun også læse, at hun kan ringe til ForældreTElefonen og få hjælp, hvis hun synes det er svært at vide, hvordan hun bedst hjælper dig. 
Forældretelefonen har nummer: 3555 5557. 

Mange tanker og kram fra BørneTelefonen

 

 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat