Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MISBRUG AF STOREBROR

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Det er godt, du har haft mod til at skrive herind, for det lyder som en meget ubehagelig situation, du er i. Det, som du har oplevet er meget krænkende, og det er noget, som du ikke skal stå alene med.

Jeg kan forestille mig, det må være meget svært for dig at tale om? Alligevel så tænker jeg, at det vil være godt, hvis du kan få fortalt det til nogen. Jeg ved ikke, hvordan du har det med dine forældre? Men hvis du kan fortælle det til dem, kan de hjælpe dig med, hvad der skal gøres.

Jeg tænker også, at du måske kan have brug for at tale med professionelle voksne, der kan hjælpe dig med at bearbejde oplevelsen. Hvis du synes, at det er for svært at fortælle det til dine forældre, kan du måske vise dem dit brev her og måske også mit svar?

Det kan også være, at der er en anden voksen i din familie eller en helt anden, som du føler dig tryg ved – det er bare vigtigt at det er en du kan tale med.

Det din bror har gjort er meget ulovligt. Ligegyldigt hvad, så skal du vide, at det ikke er din skyld! Jeg ved, at mange der udsættes for voldtægt ofte går rundt med skyldfølelse, selvom det på ingen måde er deres skyld.

Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der sidder nogle rigtig dygtige rådgivere, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kommer videre, hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal gøre. Dine forældre kan også ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57, hvor rådgiverne kan hjælpe dem med, hvad de kan gøre for at hjælpe dig og din bror.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat