Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine RETTIGHEDER

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år,

Det er godt, at du tænker så meget på miljøet. Og at du gerne vil gøre verden til et bedre sted. Ikke alle tænker sådan. Mange voksne kunne lære noget af dig.

Du føler, at din plejefamilie ser ned på dig og ikke rigtigt tager dig alvorligt. Det er ikke nogen rar følelse. Du føler også, at din familie gør nar af dig. Dine plejeforældre siger, at voksne altid har ret. Det er jeg ikke helt enig i. Det kommer jo an på, hvad det er, de voksne siger.

Hvornår mon det er, at du føler, at de ikke lytter til dig? Hvis det fx er noget med sengetider, lektier eller lignende, så er det faktisk meget fint, at de voksne bestemmer. Selv om man som ung måske ikke er helt enig. Men der er også gange, hvor de voksne ikke har ret.

Jeg sidder og tænker på, om det mon er, når du taler om miljøet og om at bliver vegetar, at du ikke synes, at du bliver hørt? Faktisk behøver du jo ikke beslutte dig fra den ene dag til den anden, om du vil være vegetar. Måske kunne du bare langsomt vænne dig til at spise flere og flere grøntsager og mindre kød. Hvad tænker du om den ide?

Du skriver, at du elsker din plejefamilie, men at du også har mange problemer med dem. Nu ved jeg jo ikke hvilke slags problemer, du har, og hvor alvorlige de er.

Jeg taler med mange unge hver dag, som synes, at det er lidt svært for deres familie at forstå, at de er ved at blive større og har fået deres egne meninger. Hvordan tror du, at dine plejeforældre vil reagere, hvis du fortæller dem, at du ikke rigtigt synes, at de lytter til dig?

Måske tænker de slet ikke over det. Måske vil de forstå det, hvis du snakker med dem om det på en stille og rolig måde. Kunne du mon have mod på at gøre det?

Du fortæller også, at dine plejeforældre straffer dig hele tiden. Hvad mon det er for nogle situationer, hvor de synes, at de har brug for at straffe dig?

Jeg tænker, at du måske kunne have glæde af at ringe til eller chatte med BørneTelefonen på tlf. 116 111 hver dag mellem kl 11 og 23. Så får du mulighed for at tale med en af de voksne herinde. De taler hver dag med børn, som har den slags problemer, som du fortæller om. Kunne det mon være noget for dig?

Til slut vil jeg bare sige til dig, at når man er barn, så har man masser af rettigheder, som bla. står i Børnekonventionen. Disse rettigheder skal alle mennesker respektere.

Pas nu rigtigt godt på dig.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat