Brev

Mine plejeforældre skændes HELE TIDEN

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Når der er mange skænderier i et hjem, påvirker det ikke kun dem, der skændes. Men det påvirker alle i hjemmet. Derfor kan jeg sagtens forstå, at dine plejeforældres mange skænderier også påvirker dig. Jeg synes, det er urimeligt, at du skal høre på alle deres skænderier. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med nogle idéer til, hvordan skænderierne kan stoppe eller i hvert fald blive meget sjældnere.

Nogle gange kan man godt komme til at sige ting i et skænderi, som man egentlig ikke mener. Jeg kan forestille mig, at det ikke var noget, din plejefar mente, da han i et skænderi sagde, at han ville skilles.

Som du selv skriver i dit brev, er de fleste skænderier mellem dine plejeforældre over meget små ting. Det lyder lidt som om, at skænderierne er blevet en ”vane” – noget som dine plejeforældre bare gør. Og hvor de desværre kommer til at glemme, at du også bliver påvirket af skænderierne.

Jeg kan forestille mig, at dine plejeforældre slet ikke tænker på, at deres skænderier kan ramme dig ekstra hårdt. Måske har du tidligere oplevet mange skænderier i hjemmet. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at dine plejeforældre får at vide, hvordan du har det med alle deres skænderier.

Måske kunne du vise dit brev her til brevkassen til dine plejeforældre – måske sammen med mit svar? I brevet fortæller du nemlig på en rigtig god måde, hvordan det påvirker dig. Og samtidig fortæller du også meget fint at deres skænderier tit er om ting, der ikke er så vigtige. Og måske kunne det få dine plejeforældre til at overveje det hele en ekstra gang, før de begynder at skændes?

Du kan selvfølgelig også fortælle det direkte til dine plejeforældre, hvis du er mere til det? Eller måske kunne du få hjælp af en god lærer i skolen eller en anden voksen til at snakke med dine plejeforældre?

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Jeg håber, at du har fået lyst til at overveje nogle af mine idéer. Jeg både tror og håber på, at dine plejeforældre vil skændes meget mindre, når de får at vide, hvordan du har det med deres skænderier. Hvis du får brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat