Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre vil ikke lade mig se andre drenge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årig pige.

Tak for dit fine brev. Det lyder dejligt, at du har mødt en sød fyr, som du virkelig godt kan lide. Men hvor må det dog være frustrerende for dig, at dine forældre ikke vil lytte til dig og lade dig se ham. Det er godt du skriver herind.

Nogle er forældre utrygge på verden, og de ikke ønsker at deres barn skal blive såret eller komme til skade. Måske er det derfor, at de har lavet reglen om, at du ikke må se ham fyren –  eller andre fyre overhovedet?

Nogle forældre kan til tider blive overbeskyttende og være svære at tale med. Og det lyder til, at dine forældre helt glemmer, at du faktisk er på vej til at blive en ung voksen.

Måske har de glemt, hvordan de selv var, da de havde din alder? Måske blev de selv opdraget, som de nu opdrager dig? Kan det være årsagen til, at de ikke hører på dine behov for at se drengen?

Du skriver, at der ikke er noget at gøre. For du har forsøgt at tale med dem.  Jeg synes alligevel, at du skal prøve en gang til. Du kunne starte en samtale en dag, hvor der er god stemning. Og endnu engang forsøge at få en samtale i gang. Måske kunne I lave nogle aftaler om, hvordan du kunne ses med drengen – som ville være OK for både dig og dine forældre? På den måde, kan du bevise overfor dine forældre, at de godt kan stole på dig.

Hvis du synes, at det virker håbløst at starte samtalen, kan det være en god ide at skrive et brev. Her kan du skrive dine tanker ned. På den måde har du noget at støtte dig til, når du taler med dine forældre.  I brevet kan der også stå nogle forslag til, hvilke aftaler I kunne lave. Du kan også ringe til os – og ‘øve dig’ på samtalen med dine forældre.

Jeg forstår godt, at det må være svært for dig at overholde dine forældres regler. For du har en alder, hvor der naturligt sker rigtig meget i din udvikling. Så det er helt forståeligt, at du lyst til at ses med en fyr. Jeg tænker, at dine forældre skal øve sig i at forstå, at de faktisk har fået en teenager. En teenager, der har brug for sine forældres accept til at udforske verden.

Jeg håber du kunne bruge svaret. Og husk, du er som sagt altid velkommen til at kontakte os igen – enten på Børnetelefonen tlf. 116 111 eller på chatten.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat