Brev

Mine forældre skændes.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år, tak for dit brev, som du har kaldt "Mine forældre skændes".

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, når de skændes, og det er åbenbart noget, de har gjort før..? Det kan være hårdt at høre på, og det er let at komme til at føle sig i klemme, overset og bekymret. Sådan som du beskriver det, er det kommet der til, hvor du endda er begyndt at tvivle på din mors kærlighed til dig... Jeg tænker på, om din mor mon ved, at du går og har de tanker?

Sådan som jeg forstår på dit brev, så lyder det ikke som om, din mor har så meget overskud på grund af sin rygskade? Det kan godt være hårdt at have en forælder, som har det på den måde, for man kan måske komme til at føle, at man skal passe ekstra på, hvad man siger og gør - og måske kommer man endda til at tage lidt af den "voksne" rolle på sig. Men du har stadig brug for at blive støttet, elsket og hjulpet af dine forældre, så jeg tænker, om du mon ville kunne prøve at vise dine forældre dit brev her til BørneBrevkassen, så de kunne se, hvor meget du bekymrer dig, når de skændes?

Det kan godt være, at det vil være svært for dig, men jeg tror at det vil hjælpe både dig og dine forældre, hvis du kan fortælle dem noget om, at du bliver ked af det og indimellem bange, når de skændes.

Du skal snart konfirmeres, og det er en stor og vigtig dag, så jeg kan godt forstå, hvis du er bekymret for, om dine forældre vil komme til at ødelægge glæden for dig ved at skændes. Konfirmationen er DIN fest, og jeg synes du fortjener at kunne glæde dig til dagen uden at skulle bekymre dig på forhånd. Måske kunne du få en sød voksen til at hjælpe dig med at snakke med dem om det, så I kan finde ud af, hvad I kan gøre for at det bliver en dejlig konfirmation..? Måske en af dine lærere - eller måske præsten, som skal konfirmere dig? Mange opdager til konfirmationsforberedelse, at præsten kan være rigtig god at snakke med om alt muligt, også hvis man har svære tanker, så måske kan din præst også lytte til dig og hjælpe dig?

Mange hilsener, med ønsket om en rigtig god konfirmation.

BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat