Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre skændes

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Det lyder som om at det er svært  i jeres familie. Du kæmper for at få familien til at fungere. Men det er som, at I er adskilt i to lejre, som ikke rigtig taler sammen. Din far bruger fritiden på at bygge og reparerer ting. Men du har jo også brug for, at han er din far og hjælper med ting inde i jeres hjem.

Det er ikke ok, at du på den måde skal kæmpe for, at familien har det godt sammen - dine forældre har jo ansvaret for, at du som barn har det godt og trygt. 

Det lyder for mig som om, at din far lige nu ikke drager ordentlig omsorg for dig. Det du oplever, er jo psykisk hårdt og uanset, hvad du gør er det vist ikke, som han vil have det. Det er ikke et problem, du skal stå alene med. Der er nogen der skal hjælpe dig, og at skrive til os var en god start.

Der er nok flere personer i dit liv, der kan være til hjælp. Jeg vil foreslå, at du starter med at gå til dem, du er mest tryg ved, og fortælle dem om situationen derhjemme. Det kan fx være en bedsteforælder, andre i familien, eller en lærer du er glad for. Måske kunne du få en god ven/veninde til at gå med? Hvis det kan hjælpe, kan du vise dit brev til os, og mit svar. Så håber jeg, de vil forstå.

Du (og dine forældre) har også mulighed for at kontakte Anonym Rådgivning i kommunen. Du kan ringe anonymt, og fortælle om, hvordan det er derhjemme og få rådgivning. Nummeret står på kommunes hjemmeside. Skal kommunen hjælpe mere konkret, skal du snakke med en sagsbehandler.

Det lyder som om, at det også er rigtig hårdt for din mor, og det må være svært for dig, at se hende blive behandlet sådan. Jeg tænker, at du og din mor måske kan stå lidt sammen omkring at få det bedre? Måske kan I sammen få nogle mennesker i snak, som kan hjælpe jer med situationen derhjemme? 

Til sidst vil jeg sige, at du lyder som en meget handlekraftig, reflekteret og stærk pige. De egenskaber er vigtige at holde fast i, og tro på. Jeg håber, at mine forslag kan hjælpe dig til at få nogle mennesker i snak omkring, hvordan I kan få bedre derhjemme.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat