Brev

Mine forældre og jeg kan ikke sammen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak fordi du skriver ind og deler dine tanker med os. Jeg vil gerne starte med at sige til dig, at jeg synes, du virker super reflekteret over din egen situation. Og det er et stærkt karaktertræk at kunne spørge om hjælp, og det har du gjort ved at skrive her ind. Jeg vil også sige, at det er helt okay at have det svært, selvom man har gode venner og en sød kæreste. Det er ikke altid det hænger sådan sammen, faktisk sjældent. Men det der er med det, er at man kan bruge sine venner og sin kæreste til at snakke med om de svære ting. Og hvor er det godt, du kan snakke med din kæreste om det, så du ikke går med det alene.

Når jeg læser dit brev, bliver jeg lidt bekymret. Jeg tænker, det vil være rigtig godt for dig at snakke med en voksen om dine tanker. En voksen person, som kender dig, vil kunne hjælpe dig videre. Er der nogen i dit netværk, du kan snakke med? Det kan være en lærer, et familiemedlem eller en helt tredje.

Ved du hvordan dine forældre ville reagere, hvis du satte dig stille ned og fortalte dem, hvordan du egentlig har det. Jeg tænker nemlig, at det kunne være en hjælp, hvis dine forældre forstod, hvordan du har det. Hvis du synes, det er svært at forklare dem, ved jeg andre har fundet det en hjælp at vise dem brevet her til BørneTelefonen samt svaret.

Der findes noget, der hedder Headspace, som måske kunne være en hjælp for dig. Headspace er nogen, der hjælper unge, som har det svært. De har både en chat og personlig rådgivning, hvor man mødes med en voksen. Hvis du har lyst kan du læse mere om det her.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe her ind på 116111. Der sidder søde rådgivere klar til at hjælpe. Jeg håber, du kunne bruge mit svar og ønsker dig alt det bedste.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat