Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre nedgør mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for din åbenhed og tillid. Det er godt, at du ikke længere holder inde med tingene og har fundet modet til at skrive til Brevkassen i håb om, at dig og din familie kan få det bedre sammen.

Jeg vil starte med at pointere, at når unge skændes med deres forældre, kan begge parter komme til at sige nogle forfærdelige ting til hinanden i kampens hede. Du skriver, at du bliver kaldt ”psykopat” og ”ikke normal”, hvilket slet ikke er i orden, og du skriver også, at dette påvirker din selvtillid. Dine forældre skal have at vide, at de er de voksne, og det skal de stoppe med at sige. Det, at din far så også slår dig, er slet ikke i orden og faktisk ulovligt, måske du godt ved det? Du skriver, at du ikke er klar til at tale om den fysiske vold, og det respekterer jeg, men blev lige nødt til at nævne det her.

Dejligt at høre at du er glad for livet i gymnasiet. Du har også ret i, at det tager meget tid, og at man kan være drænet for energi, når man kommer hjem.  Du skriver, at du har lyst til at isolere dig derhjemme, men at dine forældre ikke gør dette muligt for dig. Det lyder til, at de gerne vil have dit selskab, og de også har prøvet at indgå et kompromis med dig, så du f.eks. kan sidde i et andet rum etc. Det er meget naturligt for en 16 årig pige at have brug for mere tid alene eller med vennerne, men det er en balance. Du er jo en del af familien og har selvfølgelig også nogle pligter, der skal udføres. Det er slet ikke i orden, at dine forældre "straffer dig" ved at tage dine ting. Jeg kan godt forstå, du føler det utrygt.

Men det lyder på mig, som om dig og dine forældre skal have noget hjælp til at forstå hinandens behov og grænser. Også hvordan man behandler hinanden, og hvad man bestemt ikke gøre eller siger. Du vil gerne have et redskab til at håndtere din vrede og sorg over, at det skal være sådan her. Men jeg tænker ikke, at det er dit ansvar at løse situationen. Det er dine forældres ansvar. Men det kan godt være, at du er nødt til at være den, der starter på det.

Du skriver, at du har prøvet at tale med dem uden held. De vil ikke lytte skriver du. Hvem mon kunne få dem til at lytte? Har du nogle bedsteforældre, som du kunne dele hjemme-situationen med, og som kunne hjælpe dig med at få det sagt til dine forældre? Andre voksne som dine forældre vil lytte til? Ellers kunne du måske gå til en af dine lærere eller studievejledningen i gymnasiet?

Alternativt kan du vise dette brev til dine forældre, og måske de så kunne have lyst til at ringe til vores ForældreTelefon for at drøfte, hvordan I sammen får det bedre derhjemme: 35 55 55 57.

Jeg håber, du kan få dem i tale - og du er velkommen til at ringe på 116111 og vende det hele en gang til med en rådgiver, hvis det viser sig, at der skal noget andet til.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat