Brev

Mine forældre lytter ikke til mig..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tusind tak for dit brev. Det er godt, du har skrevet ind til BørneBrevkassen, for det lyder som om, du har det svært lige nu.

Der er mange på din alder, der skændes med deres forældre, og som sikkert kan genkende det, du beskriver, men måske er det første gang, du rigtig oplever det? Du skriver i hvert fald, at du aldrig har skændtes med dine forældre, men at det har været inden for de sidste uger, hvor du har været syg. Samtidig skriver du, at de aldrig lytter til, hvad du siger, og altid nedgør dig og siger det er din fejl alt sammen. Det lyder ikke rart, og jeg kan godt forstå, du bliver ked af det. Du spørger til, hvad du kan gøre...

Det lyder som om det lige nu er rigtig svært at tale med dine forældre, men jeg tænker, det kunne være en god ide at prøve at fortælle, hvordan du går og har det, hvis du har mod på det? Måske du kunne vise dem det brev, du har skrevet til os og måske vores svar? Det kan være et godt udgangspunkt for, at I kan få talt stille og roligt om det, du er ked af. Har du mon mod på det? Dine forældre er måske også kede af, at I skændes... og måske vil de faktisk gerne vil lytte til dig, hvis I taler stille og roligt sammen? Tror du, du tør vise dem dit brev til BørneBrevkassen som jo meget fint fotæller, hvordan du har det?

Det kan selvfølgelig være svært for dig at tale med dine forældre, da de er en del af det, der gør dig ked af det... Hvis du har det sådan, så kan der måske være andre voksne, du kan søge hjælp og støtte hos? Det kan være et andet familiemedlem, en nabo eller en voksen på din skole? En du kan tale med og fortælle om det, der er svært, og som måske kan hjælpe dig videre.

Du skriver, at du er syg og har været det i få uger. Er alt mon ok?... jeg tænker, at du måske bør tale med din læge, hvis det står på meget længere. Umiddelbart er det længe at være syg, og måske du kan få noget hjælp hos din læge.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge på UngeChatten og tale med rådgiverne der. De er gode til at lytte.

Jeg håber, du finder hjælp.

Med venlig hilsen BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat