Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre har sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er da ret stærkt at du fik sagt det til din mor. Og hvor er det bare godt, at din mor kunne se, at det krævede mod af dig. Det lyder til at du har det godt derhjemme, og er ok med at sige ting, der også er svære at få sagt.

Jeg forstår godt, at hvis du tænker, at du ikke behøver lytte med på, at andre har sex, selv om sex er en naturlig ting imellem personer, som elsker hinanden.

Det tyder på, at dine forældre tager hensyn til dig, når du ikke har hørt dem siden - men bekymringen for at høre dem igen forstyrrer dig, lyder det til. Og det er godt, at du også vil gøre noget ved det.

Jeg tænker ikke, vi skal bede dine forældre lade være med at have sex. Alle mulige tanker, om alt muligt, kan forstyrrer os i at falde i søvn. Lige nu er det tanker om, at du kan høre, at dine forældre har sex, lyder det til.

Jeg foreslår, at du taler med din mor igen og at I sammen finder på nye idéer til at hjælpe dit hoved og din krop med at finde ro til at falde i søvn. Måske vil rolig musik i ørerne - hovedtelefonener være en hjælp til at få ro. 

Jeg tænker på, om du måske kunne flytte til et andet værelse i jeres bolig, hvis der er mulighed for dette. At I lukker dørene til værelserne. At du kan skrive en sms, hvis du kan høre dem, så du ikke går og skal samle mod til det. Det kan være, at I har andre forslag?

Jeg tænker på, om det kunne være en hjælp for dig at skrive dine tanker ned, når de fylder inden i dit hoved. Og måske snakke med din mor om dem? I kan måske sammen finde på andre idéer end dem, jeg nævner her.

Jeg håber, du får en god snak med din mor igen. Det tænker jeg vil være rigtig godt for jer-

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat