Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre hader mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tak fordi du skriver og fortæller om det, der er svært.

Når jeg læser dit brev, er det første jeg tænker: Hvor har du bare en stor kærlighed til din mor.

Hvor gør du meget for at gøre hende glad. Jeg beundrer dig for dit ønske og vilje til at kæmpe for jeres forhold. Jeg håber din mor ved, hvor meget du elsker hende, og hvor meget hun betyder for dig.

Hvorfor mon din mor er så vred på dig? Hvorfor prøver hun at skubbe dig væk? Er der sket noget i din mors liv, som gør, at hun pludselig opfører sig anderledes?

Du fortæller at du tidligere har gået til psykolog og familie terapeut. Måske din mor har været sådan i mange år?

Jeg kan høre, at der er nogle vildt søde voksne på din efterskole. Måske du kunne prøve at tale med dem om det?. Jeg tænker, at du sikkert allerede har talt med dem. Men måske de ikke har forstået alvoren i det, du fortæller? Og derfor har de måske heller ikke tænkt videre over, hvordan de kan hjælpe dig ?

Hvad hvis du sagde til dem:’Jeg har noget, som er så svært for mig. Og jeg har brug for jeres hjælp.’ Og måske vise dem dit brev og mit svar. Tror du, det vil gøre en forskel?

Jeg kan se af dit brev, at jeres familie engang har været i familie-terapi. Jeg forestiller mig, at det er kommunen, der gav jer et tilbud om familie-terapi. Måske kender kommunen allerede lidt til jeres familie?

Uanset hvad, så kan du ringe til ‘anonym rådgivning for unge’ i din kommune. Du kan i første omgang tale uforpligtende med dem om, hvordan, de kan hjælpe dig.

Jeg kan godt forstå, at du ikke kan blive ved. For nogle unge i din situation, kan det være bedst at bo et andet sted  – og så komme på besøg hjemme hos mor og far. Det er vigtigt, at du fortæller de ting, som du har fortalt mig: At din mor og far smider ting efter dig. At de siger ting til dig, der gør meget ondt…og måske også andre ting?

Du har mulighed for at tale med en bisidder. En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, som (blandt andet) kan gå med dig til møder i kommunen, når du skal fortælle om, hvordan du har det.

Bisidderen kan gå med dig for at støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige.

En bisidder kender også meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig, om de rettigheder, du har.

Vores bisiddere har hjulpet rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, med at få den hjælp de har brug for. Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan en bisidder kan hjælpe dig, så ring til os på 116111. Du kan også læse mere her: https://bornetelefonen.dk/bisidder 

Ja, du skal i hvert fald have hjælp af en voksen. Jeg kan høre, at du gør SÅ meget, for at få et godt og kærligt forhold til din mor. Men det er ikke dit ansvar, at I har det godt sammen. Hvis din mor og far ikke kan overskue at være gode forældre lige nu (og det lyder ikke sådan, når de kaster med ting og ignorerer dig) – så  skal og vil kommunen hjælpe dig.

Du er også velkommen til at ringe til os på 116 111, og så kan vi sammen tale det igennem og finde ud af, hvad der videre skal ske. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig og sidder klar ved telefonen og på chat.

Du har helt ret i, at du skal have et hjem, hvor du føler dig velkommen. Nogle forældre, der er der for dig, og kan rumme, at du nogle gange siger eller gør ting, som de ikke forstår. Eller ikke er enige i. Og forældre som krammer dig og giver dig oplevelsen af, at du er værd at elske. For det er du. Det skal du ikke være i tvivl om.

På Børneportalen https://www.boerneportalen.dk/kend-dine-rettigheder/ og Red Barnet https://redbarnet.dk/skole/boerns-rettigheder/boerns-rettigheder-mellemtrin/#mrew4ndk kan du læse mere om dine rettigheder. Du er også meget velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen, hvis du vil vide mere. Se også BørneTelefonens hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/rettigheder/  Så du kan se, at de ønsker og behov, du har, er så rimelige og almindelige – at der er lavet love om det. Jeg tænker, at det måske kan være rart for dig at vide.

Kærlig hilsen Børnetelefonen.

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat