Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre forstår mig ikke.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tusind for dit brev, hvor er det godt at du skriver til brevkassen. Vi lytter meget gerne til alle typer af problemer eller oplevelser, som fylder i børn og unges hverdag.

Det lyder som om, der er mange ting, som fylder i dine tanker for tiden. Du fortæller om dine gode venner og dit forhold til dine forældre, som har forandret sig over det sidste års tid. Du skriver også, at du har forsøgt at tale med dem om det tidligere. Hvor er det bare sejt og modigt, at du har kunnet det.

Måske kunne det være en idé for dig at tale med en lærer fra din skole om, hvordan du har det? En lærer som du er tryg ved og som du stoler på – hvem kunne det mon være? Din lærer kan måske være med til at skabe en forståelse omkring, hvad det er for en udvikling, der sker i dig lige nu.

Samtidig tænker jeg også, at det kunne være et godt sted at starte i forhold til at undersøge mere konkret omkring muligheden for at komme på efterskole, hvis det er den mulighed, I når frem til som den bedste for dig. Hvad tænker du mon om det?

Nogle gange kan det være svært for forældre at forstå den måde, deres børn udvikler sig på, og det kan være nødvendigt at gentage sig selv og sige tingene mange gange. Det kan være svært for dine forældre at have indblik i og forståelse for de ting, der sker i dit liv, fordi det kan - som du selv skriver - være så langt fra de ting, de kender. Derfor kan det være godt, hvis de også hører det andre steder fra, som fx fra din skole og din lærer.

Jeg tænker, at det er noget, som mange unge kan nikke genkendende til. Men det er ikke meningen, at du skal gå og være ked af det på den måde, og derfor er det så fint at du rækker ud efter noget hjælp.

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, det er gratis og anonymt og den er åben alle dage.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat