Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine forældre bruger vold fordi at det må der hvor de kommer fra.

hej

jeg er en pige på 14 år, og har 2 søskende, den ene er 11 år, og en anden er 8 år. Vi er en familie fra …, som er flyttet til Danmark.

Mit problem er, at mine forældre bruger vold, her hjemme, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre mere. Jeg har prøvet, at beskytte mine søskende, fordi de ikke kan klare sig selv. Jeg har været oppe, at slås med dem.

Jeg har også haft brækket min ankel, 2 gange fordi mine forældre kastede mig ned, fra vores stejle træppe, som vi har i huset, fordi de blev sure på mig. Jeg har ikke fået hjælp med min ankel, eller noget andet.
Der er heldigvis ikke sket noget, med mine søskende ENDNU.

Mine forældre gør det fordi, at det er den måde de er blevet opdraget på, og mener, at det er en rigtige måde. Også fordi at det er lovlig, i …, at slå (har undersøgt det).

min ene lille søster, har truet mig med en kniv, op til flere gange, og en af gangene blev, jeg ramt på halsen, hvor jeg nu har et ar.

Jeg ved ikke helt, hvorfor de er så sure på mig, Jeg laver mad, vasker tøj, tager opvaskeren, og alt muligt mere. I skolen er, jeg den bedste i klassen, i alle fag, og har altid lavet mine lektier.

jeg bliver nød til, at gå med et tons make-up, for ikke at blive grinet af, i skolen. Med alle mine ar, og mærker, og hvad jeg nu ellers har. Der er 8 piger der ved, hvad der forgår, hjemme ved mig, og de har lovet, ikke at sige noget, om det til nogen.

Også når vi, er ude at køre bil, bliver de nogle gange sure, og stopper bilen, og sætter en ud af bilen, og så må man finde ud af, hvad man så gør, Man kan ikke køre med nogle, og op til flere gange, har jeg måtte gå 20 km, for at komme hjem.
man bliver også låst ude nogle gange, her hjemme, og må ikke komme ind, før kl. 22.

resten af familien, bor i …, (ud over mig, og mine søskende, og mine forældre). Så jeg har heller ikke, mulighed for at kommer over til dem. Resten af familien, syntes også, at det bare er normalt, at bruge vold.

jeg går til boksning, så mine forældre ved godt, at jeg kan slå, og de ved også, at jeg kan slå hårdt. Men det er ikke noget, jeg har gjort, på noget tidspunkt.

Jeg må heller ikke have min telefon, Ipad, eller computer, oppe på mit værelse. Og jeg må heller ikke, have min telefon, ipad eller computer, efter kl. 21 alle ugens dage. Det er jeg pisse træt af, fordi, jeg ikke kan skrive, med de andre fra klasen, og bliver hold udenfor, på grund af det, på den skole jeg går på nu.

helt ærligt er, jeg ved at give op, jeg bliver mobbet i skolen, bliver slået på, her hjemme. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre, mere.

Jeg har anklaget dem, til politiet, og de har sendt dem vidre, til kommunen, hvor de så har snakket, med masser af folk, der ovre fra, i 2 år nu. De stoppede, her i sidste år, med at, snakke med kommunen. De har også, på grund af mig, en plet på strafertesten.

venlig hilsen. L

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L.

Kender du eventyret om Askepot? Askepot arbejdede hårdt for sin familie, for at de ikke skulle blive sure på hende. Alligevel blev hun skældt ud og behandlet rigtig dårligt. Heldigvis havde hun nogle gode venner - musene, som var søde og hjalp hende. Og til sidst fik hun det godt.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er en pige, der ligner Askepot.Hvis du ikke kender historien, synes jeg, at du skal læse den. Jeg tror, du vil genkende dig selv.

Det er slet ikke i orden, at du ikke har det godt i familien. Og det er slet ikke i orden, at du bliver slået af dine forældre. 

Du fortæller, at kommunen har prøvet at hjælpe dig og din familie, og at samtalerne sluttede sidste år. 

Men når du stadig ikke har det godt i familien, skal kommunen hjælpe dig igen. Det har kommunen pligt til.

Du kan godt selv henvende dig til sagsbehandleren i kommunen, men måske var det rart for dig, hvis en voksen støttede dig. Det kunne f.eks. være en lærer, der er god til at lytte til eleverne. Eller måske kunne det være en venindes forældre.

Det kan også være en voksen fra BørneTelefonen, det kalder vi for en bisidder. Det er en socialrådgiver, der kan støtte og hjælpe dig, når du skal tale med kommunen. Det kan være at ringe til kommunen. Gå med til møder med kommunen. Bisidderen vil også snakke med dig om, hvordan du har det derhjemme og sikre at du får den hjælp, du har ret til.

Du kan læse mere om at få en bisidder med fra BørneTelefonen her: 

Hvis du gerne vil have en bisidder, kan du enten ringe til BørneTelefonen på 116111 eller på 35555559 og bede om at få en bisidder og tale med en bisidder.

Askepot måtte kæmpe for at få det godt. Det gør du også. Du er godt på vej. Der er brug for voksne, der kan sikre at du får det godt. 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat