Brev

Mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M. 13 år

Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart, at du kan høre dine forældre om natten. Jeg ved fra andre unge, at det bare ikke er rart at høre sine forældre have sex.

Jeg synes, du selv har svaret på, hvad du skal gøre. Nemlig fortælle dine forældre, at du kan høre dem. Og at du ikke kan lide det, selvom du godt ved, at det er fordi de holder af hinanden.

Mange forældre tænker ikke lige altid over, at nu er børnene blevet ældre, og at døren til soveværelset skal være lukket. Og at man som forældre skal skrue lidt ned for lyden. 

Jeg ved godt, at det kan være lidt svært at få sagt. Men jeg tænker, at det også er rart for dine forældre at vide, at du gerne vil være fri for lydene fra deres soveværelse.

Du kunne sige det på flere måder. Måske kunne du og din storesøster sammen snakke med dem. Selvom din søster måske ikke bor hjemme, kunne hun godt være en støtte for dig i snakken.

Du kunne også sådan lidt henkastet sige: ” jeg er træt her til morgen – det er svært at sove, når I larmer sådan om natten. Kan I ikke lade være med det”. Så tror jeg nok, dine forældre vil forstå, hvad du taler om. 

Du kunne også skrive det til dem i et brev eller en SMS. Eller lade brevet du har skrevet hertil ligge fremme, så de "kommer til" at læse det.

Jeg tror, at tanken om at sige det er værre end virkeligheden. Jeg håber derfor, du kan finde mod til at få det sagt. 

Mange Kærlige hilsner BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat