Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har brug for hjælp!!

Hej

jeg er 10 år gammel jeg har brug for hjælp!!!!!

Min veninde a.. har det virkelig svært

hendes forældre er fra udlandet …

Hendes far truer hende med ikke at sige det til nogen

hun har så fortalt det til mig…

Sagen er at

1: hun er ikke så god i skolen da hun ikke kan få hjælp der hjemme 🙁

2: de har ikke så mange penge og hun har ikke rigtig venner eller jo men ikke sådan nogen der rigtig er venner med hende men efter en snak vi havde kun os to, så har jeg virkelig inset hvor stort problem hun har og vil derfor mega gerne hjælpe hende!

3: hendes far siger at hun ikke må sige det til nogen da han siger at de andre forældre vil få et dårligt indtryk på dem da han har slået hende altså ikke sådan slemt men!

Hun sidder på sit værelse hele dagen og hun må ikke en gang komme ud på fortårver og gå selv!

Håber i ved hvad vi skal gøres

for der skal gøres noget

det kan jeg selv se!

Kærlig hilsen

Pigen der er nervøs for sin veninde 🙂

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Tak for dit meget fine brev, hvor du skriver at du er bekymret for din veninde. Det gør mig ondt, at hun har det så skidt derhjemme, men hvor er det godt at hun har en veninde som dig!

Som det allerførste vil jeg sige, at det er strengt forbudt at slå børn i Danmark. Det ved du måske allerede.
Forældre skal sørge for, at deres børn vokser op som glade børn, der føler sig elskede og frie. Måske har din venindes far aldrig lært, hvordan man kan opdrage børn uden at slå dem og være meget streng, det er rigtig skidt for din veninde og det er sikkert derfor hun er så ked af det.

Det er virkelig godt, at du har skrevet til os og fået fortalt om din venindes situation, for så  har vi mulighed for at hjælpe dig med at hjælpe hende. Og hun trænger til hjælp.

Du skal vide at du allerede hjælper din veninde meget. Når man er ked af det og føler at livet er svært, så betyder det utroligt meget, at man har gode venner, det kan faktisk være det som gør, at man kan holde det ud.

Det lyder som om din veninde har en rigtig streng far. Det kan være meget svært for hende at tage en snak med ham, derfor vil det være en god ide at få en anden voksen til hjælpe med at snakke med ham.

Det første du kan gøre er, at fortælle det til en voksen. Måske kan du fortælle din mor, hvordan din veninde  har det og spørge hende om hun vil hjælpe dig med, at snakke med jeres lærer på skolen, eller gode råd til, hvordan du kan støtte din veninde, ville det være en ide?  Og måske vise hende dit brev og dette svar?

Det kan også være, at du kender en lærer på din skole, sundhedsplejersken på skolen eller en anden voksen, som lytter og tager det alvorligt - måske klasselæreren eller en anden voksen på skolen? 

Gad vide, om der er nogen, der kunne have lagt mærke til, at din veninde ikke har det godt? Når voksne hører, at børn bliver slået derhjemme, har de pligt til at fortælle det til kommunen. Så kommunen kan hjælpe pigen og hendes familie, og finde ud af, hvordan volden kan stoppes, og alle kan få et ordentligt og trygt liv.

Jeg håber, at du har fået en ide til hvordan du kan hjælpe din veninde. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe, sms’e eller chatte med BørneTelefonen på tlf 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat