Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde bliver slået:)

Hej.

Jeg er en pige på 11 år, og min veninde fra Pakistan bliver slået dagligt af sine forældre.

Hvergang hun går fra skole, er der ingen synlige mærker, men hver gang hun kommer, kan man tydeligt se sår, og hun snakker selv om at det var fordi hun blev slået.

Nogle gange bløder hun også, og hun snakkede også om engang da hun var 4 år, og blev låst inde af sin mor, i en mørk kælder i 30 minutter, og hendes tommelfinger blev mast.

Jeg ønsker hjælp om at min bedste veninde kan få hjælp til et bedre liv. Hun vil ikke selv skrive, da hun er bange for at blive taget fra sine forældre. Det kan jeg selvfølgelig godt forstå, og jeg vil heller ikke have det godt med det, hvis det var min skyld hun blev flyttet.

Jeg vil gøre det bedste for hende, og ønsker hende en bedre hverdag.

Knus 3 venner til pigen fra Pakistan.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det dog bare godt, at du reagerer på det du ser, og du lyder til at være en omsorgsfuld veninde. Det kan være en ret svær situation, når man har en veninde, man gerne vil hjælpe, men samtidig er nervøs for, hvad der vil ske, når man fortæller andre om det.

Ved at trykke på det her link, kan du læse om, hvordan man kan hjælpe, når ens ven er udsat for vold. Det kan måske være en hjælp for dig og dine veninder: https://bornetelefonen.dk/vold-hj%C3%A6lp-ven

En overvejelse er også, at du fortæller din veninde, at du har skrevet herind, og I kan tale om muligheden for at tale med en voksen. En voksen kan hjælpe med, hvordan det kan blive anderledes. Du kan tale med din veninde om, hvilken voksen I helst vil tale med. Det kan for eksempel være den lærer, som I er mest trygge ved. En lærer vil kunne hjælpe din veninde og tale med jer om situationen. 

Nogle gange kan det også fylde en del for en selv, når ens ven har det svært. Måske kan det være rart for dig at tale med dine forældre om det. I vil både kunne tale om, hvordan din veninde kan få hjælp på den bedst mulige måde og om de tanker du går med. Hvad tænker du om det?

Det er godt at reagere, når man ser, at nogen udsættes for noget, som de ikke burde opleve. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man på den bedst mulige måde kan hjælpe på. Jeg håber, at det her svar kan være en hjælp for dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat