Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Hej du,

Hvor er det godt at du har skrevet ind til BørneTelefonen. Det er meget stærkt af dig at reagere på din venindes vegne. Det er helt rigtigt at din veninde ikke skal finde sig i at blive slået. Du er en super god veninde, ved at være så opmærksom og derefter hjælpe hende med at sige fra.

Som du selv skriver, forstår jeg godt det er svært at hjælpe, når der er langt mellem jer. Det er vigtigt at du siger det videre til en voksen. Man må ikke blive slået og derfor skal der være voksne indblandet.

Kan du mon sige det til dine forældre? Så kan de kontakte din venindes forældre. Det kan godt virke lidt voldsomt, men som du skriver skal hun hjælpes hurtigst og mest muligt.

Det kan godt være at din veninde ikke vil sige det til sine forældre, men hun skal have noget hjælp, så hun ikke bliver slået igen. Du kan vælge at sige til hende at det er ret alvorligt at blive slået. Og det er ikke noget hun skal gå rundt med alene. Hvis det er svært at sige højt vil du gerne hjælpe hende. Jeg er glad for at din veninde er tryg nok til at fortælle dig, hvad hun oplever.

Det er også helt okay at sige til hende, at du er bekymret for hende og derfor bliver du nød til at sige det til en voksen, hvis hun ikke vil gøre det.

Har du mon mod på det?

Både du og din veninde er også velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116111. Der sidder også nogle voksne, der er klar til at lytte og hjælpe.

Og selvom det er din veninde der bliver slået, må du gerne ringe til BørneTelefonen, hvis du har brug for det. Det kan godt føles svært at stå i din situation.

Jeg håber du kan bruge mine råd.

Kram BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Bisidder

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat