Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde bliver slået

Hej

min veninde bliver slået af sin mor men hun må ik sige det for så bliver hendes mor sur og så kan hun finde på at gøre det igen

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Hvor er det godt, at du tænker på din veninde. Det er slet ikke ok, at hendes mor slår hende. Det må voksne ikke gøre mod børn. Det tror jeg, at du ved og din veninde ved. 

Det kan være svært at vide, hvad man lige skal gøre. Derfor skal du snakke med en voksen om det. Det hjælper din veninde. Og du skal ikke gå med den dårlige hemmelighed.

Selvom hendes mor truer med at slå hende, så er det meget vigtigt, at der også er en voksen, der kan hjælpe hende. Det tænker jeg, at du kan hjælpe din veninde med. Du er en meget god veninde, der gerne vil hjælpe hende. 

Måske er du selv lidt bange for at sige noget til en voksen? Dårlige hemmeligheder, er ikke gode for dig og din veninde. Derfor er det vigtigt, at du snakker med en voksen. Den voksne kan være din mor og far. Det kan også være en lærer, pædaog eller en anden god voksen. Ville du sige det til en af dem. Eller vise dem dit brev og mit svar?

Når du fortæller en voksen, at din veninde bliver slået af sin mor, så skal den voksne hjælpe. Den voksne skal sikre, at din veninde får hjælp. Så hendes mor stopper med at slå.

Hvis du har lyst, kan du også ringe ind til os på 116111. Så kan vi også snakke om, hvad vi kan hjælpe med.

Jeg tror på, at det bliver godt igen, når der er en voksen, der hjælper din veninde.

Tak fordi, du er en god og modig pige, der vil hjælpe din veninde.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

 

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat