Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min storebror

Jeg er en pige på 12 år

Jeg har det ikke godt derhjemme,

min storebror driller mig med mine karakter i skolen, sådan virkelig på en grov måde, og mine forældre siger ikke noget til det…

Jeg har en mor, som hele tiden er efter mig, jeg føler ikke at jeg er noget hver når jeg er sammen med hende…

Min far, går ikke særlig meget op i familien, For ham er det hele meget nemmere hvis han bare kan give mig skylden.

Jeg har derfor prøvet at stikke af, hvor jeg cyklede rundt omkring der hvor jeg bor.

Jeg begyndte da at fryse rigtig meget så cyklede hjem igen….jeg er selv meget stædig person, det er et nederlag for mig hvis jeg kommer ud fra værelset….

det er meget hårdt for mig at skrive dette.

Jeg har flere gange prøvet at gøre dem bange med at sige at jeg snart begår selvmord, men det virkede ikke så hårdt ramt på dem….

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit meget ærlige brev. Jeg kan godt forstå, at du har det svært derhjemme lige nu.

Måske ved du, at det er normalt at søskende driller og skændes lidt med hinanden? Men det lyder til, at det er meget voldsomt hjemme hos dig med din bror og med dine forældre. Jeg tror, rigtig mange børn og unge kan genkende følelsen af, at deres forældre hele tiden er efter dem, som du oplever. Nogle gange er det en følelse, der hurtigt forsvinder igen, men andre gange kan den være der i lang tid. Er følelsen der længe, tænker jeg, at det er vigtigt at få det sagt det til nogen.

Du skriver, at din bror driller dig med dine karakterer, og at dine forældre ikke siger noget til ham. Ved dine forældre, hvordan du har det med, at din bror driller dig? Har du fortalt din mor, at det faktisk gør dig rigtig ked af det og du har brug for hendes hjælp?  At du bliver så ked af det, at du ønsker at stikke af? Måske kan du skrive det i et brev til din mor, hvor du fortæller om dine følelser og det du savner hos hende - det kan være hjælp til stoppe din brors drillerier og du får det bedre derhjemme. Når din mor ved det, så håber jeg, at hun kan tage ansvar for, hvordan I er sammen hjemme hos jer.

Måske kan du snakke med hende eller give hende brevet en dag, hvor der er ro til det. Måske i weekenden? Du kan også spørge hende om, hvornår hun har tid til at snakke med dig? Jeg ved godt, at det er super svært at tage hul på sådan en snak. Jeg håber, du kan finde lidt mere af dit mod og få snakket med din mor. Det er ikke rart, at du skal blive drillet og føle, du ikke er noget værd derhjemme.

Jeg bliver varm om hjertet, når jeg læser at du cykler hjem igen, fordi du fryser. Det er dejligt, at du søger hjem igen, og det siger mig også, at du er en pige med mod, og det mod skal du holde fast i.

Måske er det lidt for meget for dig lige nu, så måske er der en lærer på din skole eller en anden voksen, som du kan snakke med om det derhjemme?  Skolen kan også hjælpe med de ting, som sker derhjemme. Det er faktisk lærernes pligt at hjælpe, hvis de ved, at en elev ikke har det godt.

Du kan også ringe eller sms'e ind til os på BørneTelefonen 116 111, det er gratis og vi sidder klar til at snakke med dig.

Ønsker dig det bedste fra BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat