Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min søster mobber mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tusind tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet herind. Det er slet ikke okay, at din lillesøster slår og mobber dig. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det.

Jeg synes, det er rigtigt dejligt for dig, at du er glad for at komme i skole. Måske du også har nogle gode veninder i skolen? Jeg synes også, at det er helt vildt sejt, at du tager ansvar for, at du ikke skal have fravær fra skolen pga. det med din søster. Det virker som om, at du har prøvet at gøre noget ved det, men det ikke lykkes helt. Det er stærkt, at du bliver ved at kæmpe for, at det skal blive bedre med din lillesøster..

Hvad mon du eller dine forældre gør, når din lillesøster gør de her ting? Hvordan vil det mon være, hvis du sagde til hende: 'Her sidder jeg, men du må gerne sidde ved siden af mig' eller ' du kan sidde her lige om lidt, for så er jeg færdig med at sidde her'  Så du holder fast i, at du bliver siddende og hun kan få pladsen ved siden af dig eller bagefter.

Du kan også prøve at fortælle hende, at du ikke har lyst til at lege med hende, når hun gør sådan mod dig. Du kan gå ind på dit værelse og lukke/låse døren, når hun bliver for meget så du har fred og viser hende, at du mener det du siger. Hvis det hjælper at kalde på dine forældre, og de kan støtte jer i at løse konflikterne på en god måde, så synes jeg, at du kan prøve det. Har du mod på at prøve de ting her?

At du har en rigtig god familie, synes jeg, lyder rigtig dejligt for dig. Jeg ved fra andre børn og unge, at det har hjulpet dem at fortælle det til deres forældre, når der er fred og ro til det. For nogen gange er det sådan, at forældre ikke helt ved, hvad der foregår mellem søskende, når de ikke er der. Hvordan mon det ville være for dig at tale med dine forældre om det?

Hvis du synes, det er svært at sige, kan du måske prøve at skrive det i et brev til dem, eller vise dem det her brev og mit svar. Ville det være en idé?

Det vil også være en god idé at tale med din lærer, så din lærer også ved, hvorfor du sommetider bliver hjemme. Det kan også være dine bedsteforældre, du snakker med eller andre voksne, som kan hjælpe jer derhjemme eller du kan tage over til dem på besøg? 

Jeg synes i hvert fald, at det er super flot, at du har mod på at gøre noget for at det skal blive bedre mellem dig og din lillesøster. Du virker til at være en dejlig storesøster og en stærk pige.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd til noget, ellers er du også velkommen til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for flere råd eller fortælle, hvordan det går.

Mange knus og tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat