Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min søster cutter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige

Tak for dit brev, der tydeligt forklarer mig din situation. Hvor er din familie heldig at have dig, der viser ansvar for alle i familien.

Jeg tror, at din mor gerne vil vide, at din søster har skåret sig igen, selvom hun har meget at tænke på for tiden. Jeg tror, at hun behøver den viden, så hun kan gøre mere for at hjælpe din søster.

Det føles også tungt for dig at gå med den viden alene. Det tror jeg også, at din mor gerne vil undgå.

Jeg kan godt forstå, at du bekymrer dig. Du kender jo til cutting, for du har selv prøvet det. Men du kom jo heldigvis ud af det igen!

Du er god til at gennemskue dig selv. For du fandt ud af, at du cuttede, når du var alene. Nu ved du, hvad der hjælper dig bedst – nemlig at du ikke skal være alene.

Måske virker noget helt andet godt for din søster? Har du spurgt hende? Hun skal måske se en serie, høre musik, læse en bog, bage en kage, gå en tur eller andet. Noget som hun holder rigtig meget af. At flytte fokus på den måde kan dæmpe trangen til at skade sig selv.

Både din mor og du har talt med hende. Men trods jeres velmente forsøg, kan du se, at det ikke er hjælp nok.

Det lyder som om, at jeres familie har det svært for tiden, nu hvor dine forældre skal skilles igen for 3. gang. Det kan være, at dine forældre skal tale med andre voksne om, hvordan de hjælper din søster bedst (for eksempel: oplever din søster det som en støtte at skulle klare sig uden mobil – hvilke fordele og ulemper er der?)

Her kan du foreslå din mor og far at bruge ForældreTelefonen, der har tlf.: 35 55 55 56. Samtalen er anonym.

Måske er der også ting i skolen, der presser din søster? Du kan måske foreslå din søster at tale med sin lærer – måske sammen med din mor og far? Det kan være, at de voksne sammen kan finde ud af små ændringer i den kommende periode, der gør hverdagen nemmere for hende?

Jeg kan anbefale www.lmsos.dk. (landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade) Her kan I læse mere, men også tage anonymt kontakt, hvis din søster ønsker det.

Du har vist stor styrke, og den styrke håber jeg, du kan bruge. For eksempel til at give ansvaret videre til de voksne, så det ikke ligger hos dig. Måske kunne det være en god ide at vise din far og mor dit brev og mit svar?

Jeg håber, du kan bruge mine ideer og råd, og er du velkommen til at skrive igen eller ringe til os på tlf.: 116 111. Her sidder voksne, som hver dag hjælper unge med råd om svære ting. Samtalerne er anonyme.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat