Brev

Min søde veninde familie :-(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige (der vil gøre en forskel)

Tak for dit brev. Det er så flot af dig at støtte op omkring din veninde.

Jeg kan forstå på dit brev, at din veninde oplever flere problematikker i forhold til sine forældre... Og hvis jeg har forstået dig korrekt, så oplever din veninde/og du, at hendes forældre er urimelige..?

Det er svært for mig at læse mig frem til, hvad det betyder, at din veninde ikke bliver behandlet ordentligt af sin mor.. Men jeg tænker, at det lyder som om, at hun reagerede meget voldsomt ift. din venindes forespørgsmål omkring en evt. stil-ændring.

Der er faktisk mange ting i dit brev, der gør mig nysgerrig på, hvordan din veninde oplever forholdet til sin mor og far..

Det lyder som om, at din veninde har gode venner omkring sig. Så måske kunne du hjælpe hende med at komme i tanke om en fortrolig voksen, som hun har tillid til..? Det kan være en god lærer, et familiemedlem eller en helt tredje?
Og hvis din veninde vil føle sig mere tryg ved at have dig med, så er det måske en mulighed?

Ift. at din veninde er bange for at anmelde sine forældre, så er det sådan, at den voksne hun evt. henvender sig til i samråd med din veninde vil finde ud af, hvad der vil være en god idé ift. at støtte og hjælpe din veninde bedst muligt. Og dette betyder ikke, at din veninde anmelder sine forældre, men at hun med hjælp fra en voksen får støtte til at kunne trives i sin familie.

Måske det kunne være rart for din veninde at vende sin historie med BørneTelefonen først..? I kunne evt. putte telefonen på medhør, sådan så at hun har dig ved sin side..? Ring på telefon 116 111. Det er anonymt og gratis eller hun kan sms'e til samme nummer!

Håber din veninde får den rette hjælp - du har i hvert fald taget det første skridt for hende, det skal du have ros for!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat