Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min piges far er imod vores seksualitet

jeg er en dreng på 13, og for 5-6 måneder siden begyndte piger at interessere sig for mig. både piger på min egen alder og nogen en del ældre.

for ca 3 uger siden, fulgte jeg en 15 årig pige hjem fra skole. lad os kalde hende I. I spurte om jeg ikke ville med ind og have en kop te. jeg sagde ja, og da vi sad og drak te, fandt jeg et perfekt tidspunkt til at kysse hende. det en med at vi lå i hendes seng. først kyssede vi bare, men det udviklede sig til at give finger og hand job. tiden løb og vi havde snart ligget der i 1.5 timer.

på et tidspunkt hører vi døren åbne, og jeg skynder mig at tage bukser på. hun dækker sig til med dynen. så kommer I’s far ind i rummet, og lægger to og to sammen. han vil gerne smide mig ud, men I protesterer. det ender med at han prøver at hive mig ud, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. I går så hen, hiver mine bukser ned, og tager min pik i munden, i ren protest. hendes far stormer ud, og jeg kigger forundret på hende. I siger at han ikke skal bestemme om hun er klar til det eller ej. vi fortsætter lidt, og jeg tager senere hjem.

hendes far ringer så til mine forældre, og siger at jeg skal holde mig fra hans datter. mine forældre kommer op at skændes med ham, og siger at jeg ikke skal lytte. senere ringer hendes mor (de er skilt) og hun sagde jeg ikke skal lytte til ham. I stak af fra hendes far, og hjem til hende.

og det virker til at hun er utroligt glad for mig, selv om jeg er 13, og hun 15. et par dage efter, bliver hun i skolen gjort til grin over vores forhold. jeg bliver sur på en af drengene, og vi kommer op at slås. jeg er utroligt høj og meget stærk, og det ender med jeg tæver ham. ingen får nogen straf, fordi ingen vil fortælle hvad der skete.

den dag, skulle i hjem til mig. men da vi forlader skolen står hendes far og venter. han var fuld og råbte af os. hun begynder at græde, og jeg går over og siger at han skal gå nu. han går råbende væk og vi tager hjem til mig.

siden da har hendes far flere gange kontaktet, mig, hende og mine forældre. jeg vil gerne have ham til at acceptere at vi gør de ting som vi gør og det samme vil hun. vi har tidligere idag snakket om sex, og om vi vil gøre det. jeg ville ønske han bare lod hende have sin seksualitet. jeg har flere gange prøvet at forklare at hun gør det hun vil, og han kan ikke stoppe hende. hvordan får jeg ham til at forstå?

hilsen A J

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år. 

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvori du beskriver hvordan dit forhold til en pige er. I mit svar til dig, går jeg ud fra, at I er kærester også selv om det ikke er noget du direkte har skrevet. Alligevel vurderer jeg, at I er det, udfra de ting du beskriver at I gør og har gjort sammen. Du fortæller om, at I´s far kom og overraskede jer, den første gang I var sammen hjemme ved I. Det må have været ret grænseoverskridende for jer, at han pludselig stod i døren. Har du spekuleret på, hvordan det må være for ham at overvære? Når så yderligere I vælger at tage din tissemand i munden lige foran ham, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor grænseoverskridene det må havde været for ham. Mon sådan noget får ham til at opfatte jer som ansvarlige og modne til de ting i gerne vil sammen, eller mon de handlinger istedet gør ham bekymret for hans datters fortsatte udvikling?

Når det er sagt, er det jo ikke muligt at ændre på de ting der er sket, men har I mon prøvet at tale med ham om hvordan hun og du har det sammen? Det er ikke til at vide hvordan andre tænker, men måske spekulerer han over ting som prævention og lign., har I talt om det, måske har I talt med hendes mor, og/eller med dine forældre. 

Det virker til, at både dine forældre og I´s mor har accepterert jeres forhold, det må være dejligt for jer begge to. Har I mon talt med dine forældre og I´s mor om hvor langt i seksuelt er i jeres forhold? Den alder du har, er meget lav i forhold til at have sex, også selv om du føler du er klar til det. I den forbindelse vil jeg lige fortælle dig, at den seksuelle lavalder i Danmark fakstisk er 15 år. Den lovgivning er sat for at beskytte børn, måske mest mod forhold til nogen der er ældre. Dog tænker jeg også, at loven er et fingerpeg i forhold til, hvornår ens krop, følelser og reaktionsmønster er modent til at tage så stort et skridt sammen med sin partner, som det er at have sex sammen. 

Jeg tænker ikke, at det er dig der skal tale med I´s far om, hvorvidt han skal accepterer jeres forhold og de ting I gør sammen, Mon det er noget du istedet kan tale med dine forældre om, og så få dem til at hjælpe jer. Måske kan de tale med I´s mor, der så videre kan tale med I´s far. Selv om det måske kan det virke irrriterende at læse, er det de voksne der bestemmer over jer, så længe I ikke er ældre end i er. Når så I´s forældre er skilt, tænker jeg det er noget de sammen skal tale om, istedet for at I´s far kommer hen til jeres skole. 

Selv om du gerne vil tale med I´s far om jeres forhold, bør det være noget I begge to overlader til de voksne. Måske er der nogle ting, du eller I begge gerne vil tale med voksne om i forhold til jeres intime ting i jeres forhold. Kan det i den forbindelse være en ide for jer, at tale med en voksenperson der ikke er direkte impliceret i jeres fælles udfordinger. En person som jeres skoles sundhedsplejerste er ofte god at tale med, også omkring mere intime ting. Er det en ide for jer sammen at fortælle hende om hele forløbet, måske kan hun give nogle råd eller lytte til både jer og eventuelt også inddrage jeres forældre. 

Udfra dit brev er det tydeligt, at de voksne omkring jer, ikke alle sammen har sammme holdning til hvad der okay for jer. Mon det i den forbindelse kan være en ide for de voksne, at de kontakter ForældreTelefonen på 35 55 55 57 inde ved Børns Vilkår? Ved at vise de voksne dit brev hertil sammen med mit svar, kan de se at jeg foreslår dem det. 

Måske har du og din kæreste også brug for at tale med en rådgiver om jeres fælles udfordringer, det kan I gøre ad flere veje. Ud over at børn og unge kan kontakte Børns Vilkår, findes der også en hjemmeside der hedder www.sexlinien.dk, mon du kender den? På siden er der både en brevkasse og en rådgivningstelefon, måske det er et besøg værd at se den side. 

Selvfølgelig er du og din kæreste også begge to velkomne til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og der tale med en rådgiver om de udfordinger i sammen oplever i forhold til jeres forældre og jeres seksuelle ønsker og tanker. 

Mange Kærlige Hilsner 

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat