Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min papmor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg håber, jeg kan hjælpe dig videre med nogle ideer til, hvad du måske kan gøre, så du igen har lyst til at være sammen med din far.

I brevet skriver du, at det virker som om, at din far er ligeglad med jer, men at du selvfølgelig godt ved, at han elsker jer. Derfor tænker jeg så meget på, om du mon har mod på at tage en snak med din far?Det har nemlig noget med ham at gøre. Han skal være din far og det er nemlig ham, der skal sikre, at I fortsat kan have et godt forhold – også selvom han har fået en ny kæreste. 

Jeg ved, at sådan en snak kan være svær, så derfor vil det måske være lettere, hvis du laver en aftale med din far, så du ved, at I har tid til at snakke. Måske kan du skrive en SMS eller et lille brev til ham, hvor du skriver, at du har brug for, at I to bare taler sammen alene. Du kan jo bede ham om at vælge et tidspunkt, der passer ham. Kunne det være en mulighed?

Det er nemlig vigtigt, at din far ved, at du savner ham. At du savner at være alene med ham. Det er ham, der er din far - og det skal han huske. Måske kan I sammen lave nogle aftaler, hvor der er jeres tid. Altså tid, hvor det kun handler om jeres forhold. Selvom det kan virke som "ligegyldighed", så kan forelskelse desværre gøre en blind - og i de tilfælde, er det vigtigt, at man får lidt hjælp til at huske, at det selvfølgelig også er vigtigt, at han husker, at han også er far. 

Når du har fået talt med din far, kan I jo sammen finde ud af, hvordan I kan gøre hans nye hjem til et hjem, hvor du også føler, der er plads til dig. Det kan godt være, at der er nogle andre regler, men det skal være nogle regler, som I alle kan leve med. Både din far, bror og din papmor. Det er ikke og, at du ikke tør sige noget - og du kan mærke at angsten kommer frem, når du er hos din far i hans kærestes hus. Det er ikke godt for dig - og det skal være trygt og rart at være i begge dine hjem. 

Måske kan du snakke med din mor om det,.Og høre om hun ville kunne snakke med din far sammen med dig - eller uden dig. Så du kan få det godt og trygt begge steder. Ville det være en mulighed? Hvis det ikke hjælper, så kan  det være, at I skal ændre på, hvor meget du er hos din far. Det kan man fx ringe og snakke med Børnenes skilsmissetelefon om på 20 600 550 , mandag til fredag 11-16 - du kan også læse mere om det her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8905

Hvis du har brug for det, kan du altid ringe eller smse til BørneTelefonen på 116111. På vores hjemmeside kan du også læse mere om skilsmisse: www.bornetelefonen.dk/tema/skilsmisse.Måske det også kan hjælpe dig lidt videre? Du kan jo tage et kig, hvis du har lyst. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat