Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mors kærste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg forstår godt, at du synes, det er ubehageligt at høre din mor have sex med sin kæreste. Sådan har det fleste det vist, og det kan være rigtig svært at skulle sige noget til de voksne om det, for det kan føles rigtig pinligt at tage hul på sådan en snak.

Det lyder som om, de ikke tager ret meget hensyn til jer børn, når de larmer så meget og ikke venter, til du sover. Det lyder som om, du godt kunne tænke dig, at din mor og hendes kæreste var lidt mere diskrete og tog lidt mere hensyn, og det er også meget rimeligt, synes jeg. Måske kunne det være en måde at få det sagt på, så det ikke føles så pinligt for dig... Hvis du f.eks. siger "Mor, det kunne være rart, hvis I kunne lade være at larme så meget om aftenen, for jeg kan ikke så godt sove for jer", så behøver du slet ikke nævne noget om sex - jeg tror godt, din mor vil forstå, hvad det handler om, tror du ikke?

Nu ved jeg ikke, hvor gamle dine brødre er, og om de også har lagt mærke til det? For så kunne I måske hjælpes ad med at sige noget til din mor om det... For selv om du ikke helt synes, du tør tale med hende, så er hun nok nødt til at få at vide, at det er noget, der går dig på, så hun kan tage mere hensyn... Nogle gange glemmer forældre, hvordan det føles for børnene, fordi de selv er helt opslugte af noget eller har travlt, og så skal de lige mindes om det. Måske har din mor slet ikke lige tænkt på, at du (og dine brødre) kan høre så meget af, hvad der foregår...

Hvis du tror, det kunne være lettere, kunne du også vælge at skrive til din mor, at du altså bliver forstyrret og ikke kan sove, når hendes kæreste er på besøg. Nogle gange kan det være lettere at skrive om det, man synes, er pinligt istedet for at snakke om det. 

Har du slet ikke lyst til selv at gå til din mor, er der måske en anden, du kunne bede om at tale med hende. Måske dine bedsteforældre eller en anden fra familien, som er rar at snakke med.

Jeg håber i hvert fald, du kan finde modet til at sige noget - enten til din mor eller til en anden, så du igen kan gå tryg i seng og sove uden at blive forstyrret.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat