Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min mors kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 16 år

At blive rystet som var du en del af et jordskælv kan mærkes i kroppen i lang tid efter.

Det lyder som om du er blev rigtig chokeret, da du overraskede din mor og hendes nye kæreste sammen. Det er ikke fedt at se nogen af sine forældre have sex. Det forstår jeg godt. Det kan være som en film i dit hovedet, du ville ønske du kunne slette. 

Jeg ved dog godt, at du ikke kan slette filmen. Det du kan gøre er at forestille dig, at du spoler den hurtigt igennem hver gang, den kommer frem. Måske kan det hjælpe lidt.

Selvom du lige nu føler du hader din mors nye kæreste, så er det din mors valg om hun vil være kæreste med ham eller ej. Det bliver du nok nødt til at acceptere og respektere. Og måske er han faktisk ok?

Jeg tror ikke, der vil komme noget godt ud af, at du smadrer ham. Derimod tror jeg en snak med din mor om, hvordan hun er sammen med hendes kæreste vil være godt. Måske kan du sige, at du ikke har lyst til at se dem på samme måde igen. Så hvis hun skal lave noget seksuelt med hendes kæreste, må hun gøre det bag lukkede døre.

Din mor er måske også lidt pinligt berørt over, at du fik set dem på den måde. Måske hun kommer til dig og taler med dig?

Derfor er mit råd til dig, at få aftalt nogle regler derhjemme, så du ikke skal ikke skal frygte at blive overrasket igen og jordskævlet inden i dig kan falde til ro. Hvis du ikke kan sige det til hende, så skriv det. Det er vigtigt at der bliver talt og lavet aftaler derhjemme. 

Hvis du har brug for at tale mere er du altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat