Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min mors kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er det godt og modigt, at du har skrevet herind. Det er en rigtig ubehagelig hemmelighed at skulle gå rundt med. Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er svært, og at du er ked af det.

Du fortæller meget præcist om alle de mange forskellige følelser, man kan have, når noget er spændende, dejligt og trygt, men også utrygt, forkert og ulækkert. Det er meget forvirrende, og det er almindeligt at føle sådan, når man bliver udsat for det, du har oplevet.

Jeg kan også godt forstå, at du bliver i tvivl, om det hele nu er din skyld. Men det er IKKE din skyld! Heller ikke selv om du synes, han er lækker. Og heller ikke selv om du gjorde, som han bad dig om.

Selv om du garanteret føler dig stor, og selv om jeg kan høre, at du er en fornuftig pige, så er du stadig et barn. Din mors kæreste er voksen. Derfor må han ikke bede dig om at røre ved ham. Slet ikke! Det er ulovligt. Og det ved han godt. Det er derfor, han siger til dig, at du jo selv ville. På den måde prøver han at give dig skylden, så du ikke fortæller det til nogen. Og så han gøre det igen. Derfor skal du have hjælp til at få det stoppet.

For at få hjælp, er du nødt til at snakke med en voksen om, hvad der er sket. Det kan være rigtig svært at fortælle til sin mor. Særligt når hun er så forelsket. Derfor vil jeg råde dig til at få hjælp fra en anden voksen til at fortælle det til hende. Det kan være din lærer, en pædagog på klubben eller en af dine veninders forældre.

Det kan være, at du synes, det er svært at få det sagt. Du kan derfor vise dit brev og svaret her, så behøver du ikke sige så meget. Den voksne ved, at du skal have hjælp. 

Du spørger, hvad det betyder at få finger. At få finger betyder at få stukket en finger op i skeden. Det er en måde at have sex på. Det betyder også, at når din mors kæreste snakker om at have sex med dig igen. Og det er alvorligt. Det må du på ingen måde udsættes for igen. Derfor er det vigtigt, at du får talt med nogle voksne snart. 

Vi vil også meget gerne hjælpe dig her på BørneTelefonen. Du kan ringe anonymt til os på 116111. Så kan vi hjælpe dig og støtte dig med at få det fortalt. Vi har talt med mange piger, der har oplevet det samme som dig. Du kan også ringe og fortælle, hvordan det er gået med at fortælle det til en voksen. 

Det var rigtig modigt af dig at skrive herind! Jeg håber og tror på, at du også har modet til at få snakket med en voksen omkring dig. 

Pas nu rigtig godt på dig selv.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat