Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Hvor er det godt, at du skriver et brev om den svære oplevelse, du lige har haft med din mor. Og hvor er det godt, at du og din lillesøster kom i plejefamilie, når I ikke havde det godt i jeres egen familie.

Når du så alligevel oplever, at det er svært at se din mor og svært at sige nej til hende, er det nok, fordi du stadig elsker hende, samtidig med at du godt ved, at det vil være bedst for dig at blive i plejefamilien. Jeg tænker også, at du har været vant til at beskytte din lillesøster, mens I boede hjemme, og at det derfor er hårdt for dig, at du ikke skal gøre det mere. Måske er du bange for, hvad der sker med din lillesøster, mens hun er derhjemme?

Men du skal huske på, at nu behøver du ikke mere være den, der passer på din lillesøster mere, det har I jeres plejefamilie til at gøre. En af deres opgaver er jo at skærme din lillesøster, så du ikke behøver tage det store ansvar på dig.

Men jeg kan godt forstå, at det er svært for dig, og at du er urolig for, hvad der sker derhjemme. Jeg tror, at efterhånden som du forhåbentlig oplever, at det går godt, vil du falde lidt til ro med, at din lillesøster besøger din mor og far, og du vil måske føle, at det er en lettelse at blive befriet for det ansvar.

Det kan også godt være, at din reaktion skyldes, at du kom til at tænke tilbage på alt det, der har været svært i din familie, mens I boede hjemme?

Alle de oplevelser har du nemlig med dig, og måske får du brug for at snakke lidt med din plejefamilie eller andre om det. Det kan være en stor lettelse at få alle tankerne ud ved at snakke med nogen, du har tillid til, og som vil lytte til dig.

Din plejefamilie er sikkert godt klar over, hvor svært det kan være for dig lige nu, så hvis du kan, vil jeg foreslå, at du får snakket lidt med dem om det.

Hvis du synes, det er svært, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111 eller logger dig ind på UngeChatten.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat