Brev

Min mor stoler ikke på mig..

Hej BørneBrevKassen..
Jeg er en dreng på 13 år, snart 14 og jeg har løget overfor min mor. Jeg har drukket mig fuld da hun ikke var hjemme. Jeg sagde det til hende den næste dag og hun blev mega skuffet.. Hun har overhovedet ingen tillid til mig mere! Det er pisse hjerteskærende at hun ikke stoler på mig, og at vi ikke har det samme mor-søn forhold til hinanden mere…
 
Jeg løj så til hende igen en dag for nylig men det var ikke så stort.. men alligevel græd jeg den næste dag fordi jeg havde gjort det, og var i tvivl om vi nogensinde kunne få det samme forhold til hinanden :'(

Så mit endelige spørgsmål er: Hvordan får jeg min mors tillid tilbage, og hvordan kan vi få det samme forhold til hinanden?

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år - snart 14. Tak for dit brev med titlen "Min mor stoler ikke på mig..."

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det, når du føler, at din mor ikke har tillid til dig mere, og at det gode forhold, I har haft til hinanden, har lidt et knæk.

Jeg kan forstå, at du er ked af, at du har løjet overfor hende et par gange, men jeg synes det er rigtig godt, at du har fortalt hende det bagefter! (Var hun mon ked af, at du havde drukket dig fuld, eller at du først fortalte hende det dagen efter? Eller måske begge dele?)

Det er denne åbenhed fra din side, der får mig til at tro på, at jeres tillidsforhold kan vende tilbage. Jeg tror, det vil være godt, hvis du snakker noget mere med din mor om, at du er ked af det, hvis hun ikke længere har tillid til dig, og at du gerne vil have, at I fortsat har et godt mor-søn forhold. Måske kan du skrive et brev til hende, hvor du forklarer det for hende, hvis du synes, det er svært at skulle tale om..? Jeg kender jo ikke din mor, men jeg forestiller mig, at hun måske vil blive glad for at høre, at du har tænkt meget over det, der er sket, og at du vil gøre en indsats for, at det ikke sker igen..? Så kan det være, hun vil tilgive dig, og at I kan blive enige om at starte på en frisk.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat