Brev

Min mor slår

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det bare godt, at du fik skrevet herind. Jeg kan forestille mig, at det må have krævet en masse mod af dig. Det, du har været igennem de sidste mange år, er rigtig hårdt. Og jeg kan godt forstå, at du snart ikke kan holde det ud mere. Jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Først må jeg fortælle dig, at det, din mor udsætter dig for, slet ikke er i orden. Det er faktisk ulovligt. Og intet af det, der er sket, er din egen skyld. Det er din mors ansvar. Jeg tror ikke, din mor gør de her ting, fordi hun er ond eller har lyst til at skade dig. Jeg tror, at din mor ligesom andre mødre gerne vil gøre alting rigtigt. Men din mor har måske bare brug for noget hjælp til at kunne være en bedre forælder.

Og jeg tror også, at du inderst inde faktisk holder af din mor. Som du selv skriver i dit brev, ønsker du ikke at hun skal ud af dit liv, men blot at hun holder op med at slå og sparke. Og måske er du bange for, at det præcis er det, der vil ske, hvis du fortalte om det? At du mistede kontakten til din mor? I virkeligheden bevarer langt de fleste børn og unge deres kontakt til forældrene, også efter, de har fortalt, hvad de har været udsat for. Og der er også en regel om, at kommunen skal snakke med den barnet/den unge, om hvad han/hun ønsker sig.

Du ønsker ikke, at nogen skal finde ud af, at det her nogensinde har foregået. Jeg synes dog alligevel, at du skal overveje muligheden for at fortælle nogen om det. På den måde kunne din mor få hjælp, så hun og dig kunne få det bedre sammen. Måske har hun selv nogle ting, hun kæmper med, som hun også vil kunne få hjælp til. Du kunne overveje at fortælle det til en god lærer eller pædagog. Måske kunne du vise læreren eller pædagogen dit brev og måske mit svar? Eller også kunne du ringe til BørneTelefonen, som også meget gerne vil hjælpe dig og din mor.

En anden mulighed kunne måske være, at du kunne skrive et brev til din mor? I brevet kunne du skrive, at du rigtig gerne vil have det godt med hende og at du godt kan lide hende. Men at hun simpelthen bliver nødt til at stoppe med at slå og sparke dig. Måske kan du skrive, at hvis hun ikke stopper, bliver du nødt til at kontakte kommunen. For du har hårdt brug for, at det stopper. I brevet kan du også foreslå et sted og tidspunkt, hvor I kan mødes og snakke om indholdet i brevet.

Uanset hvilken løsning, du vælger, ønsker jeg dig alt muligt held og lykke. Hvis du har brug for flere ideer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat