Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor opdagede det på en uheldig måde

Hej, jeg er en dreng på 17, der grundet mine forældres meget religiøse overbevisninger, ikke er sprunget ud som homoseksuel.

De fleste af mine venner gættede det langt tilbage, og jeg har tit hørt at det er meget “tydeligt”. Derfor håbede jeg også lidt at mine forældre havde lagt mærke til det, men det havde de ikke – eller også valgte de at ignorere det.

Jeg har haft en kæreste i snart et år, og vi har flere gange haft sex, og for snart en uge siden inviterede jeg ham hjem (da jeg ikke regnede med mine forældre ville komme hjem foreløbig) og pludselig stod min mor i døren, i et meget uheldigt øjeblik.

Jeg har været utrolig flov siden, og hun har ikke snakket til mig, overhovedet. Jeg har mest lyst til at lægge det hele bag mig, men hun er ikke kommet til mig, og jeg tror jeg bliver nødt til at snakke med hende om det. Jeg ved bare ikke hvad jeg skal sige, eller hvordan jeg skal komme til hende. Jeg tror heldigvis ikke hun har fortalt min far, da han opfører sig normalt.

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Måske er din mors kærlighed gemt bag et religiøs slør, der gør det svært for dig, at finde ud af hvad hun tænker eller føler. Det gør det måske svært, at se hendes frygt og det chok hun muligvis har fået, da hun overraskede dig. 

Du kender til din families værdier, og ved at din seksualitet falder udenfor værdirammen. Når det er sagt er det jo ikke ensbetydende med, at dine forældre ikke kan bøje rammen så der er plads til dig.

Ærlighed er en stærk værdi, der ligger så tæt på kærlighed, at de tit følges ad. Det kan være ærligheden, der kan sætte os fri og give os lov til at føle som vi føler og være dem vi er. 

Jeg er imponeret over dit mod og lyst til at være autentisk og vise hvem du er. Din mor er nok blevet både overrasket og chokeret da hun så dig og din kæreste. Hun har muligvis en indre film i hendes hoved, hvor hun gør hvad hun kan for ikke at trykke på playknappen.

Men hvis din mor bare har halv så meget selvindsigt som dig, ved hun også, at selvom hun undgår playknappen ændre det ikke ved din seksualitet.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg du ønsker at dine forældre kender til din seksualitet? Det kræver stor tillid og kærlighed, at ønske at blive set og elsket for alt det man er.

Den samtale du kan mærke er vigtig, at tage med din mor, kan jeg godt forstå er svær at få taget hul på. I stedet for at starte en samtale kunne du også vælge at skrive hvordan du har det i et brev og tage hul på det på den måde. Du kan tage udgangspunkt i det brev, du har skrevet herind og måske også bruge mit svar.

Hvis du lige har brug for at vende det hele eller øve dig på, hvad du kan sige/skrive til din mor er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen. Her er der altid en voksen, der gerne vil lytte og give gode råd.

Jeg håber du får lov, at komme ind under det religiøse slør, vise hvem du er og blive elsket for alle de kvaliteter du har.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat