Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor og mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det er flot, du har haft overskud til at skrive til os. Dit brev er ikke spor for langt. Det beskriver meget flot, hvordan du har det. Jeg vil prøve at komme med nogle forslag til hjælp. 

Du skriver, at du har skåret i dig selv siden 6. klasse. Det er tit sådan, at man cutter, fordi der er ting i ens liv, som er svære at håndtere. Mange ser cutting som en slags symptom på, at noget i ens liv ikke fungerer helt, som det skal. 

Det kan derfor være svært at stoppe med at cutte helt på egen hånd, og tit skal man først løse de problemer, der er årsag til, at man begynder at cutte.

Derfor tænker jeg, at det er så vigtigt, at du får hjælp af en voksen. Ved din mor mon, hvor dårligt du har det? Har du prøvet at tage en snak med hende, hvor du fortæller hende de ting, du fortæller mig? Jeg tænker, det vil være godt for din mor at få at vide, hvad du er ked af, og hvordan du har det derhjemme. Det skulle jo helst være sådan, at hun kunne hjælpe dig og støtte dig, så du ikke får trangen til at skade dig selv?  

Kunne dine to store søskende hjælpe dig med at snakke med din mor? Har du snakket med dem om, hvordan du oplever din mor. Det kan nogle gange være godt at bruge sine søskende, fordi de måske har oplevet det samme. Det kunne også være, at dine søskende kunne snakke med din mor om hendes måde at være på over for dig. Tit kan søskende over for forældre gøre tingene meget tydelige på en god måde.

Jeg kender ikke din familie, så det kan være, at det slet ikke dur for dig at snakke med dine søskende og din mor, men en ting er sikkert, du skal have noget voksen hjælp til at få lagt en plan for, hvordan du får det bedre.

Det er helt rimeligt, når man er 13 år, at man selv er med til at bestemme, hvordan ens dagligdag skal se ud, hvem man skal være sammen med og som du også er inde på, begynder at få nogle områder hvor man har ansvar. Følelsen af at kunne noget, føle sig stolet på og føle sig elsket er så vigtigt, så det er på ingen måde urimelige krav du stiller.

Findes der mon en voksen, som du har tillid til? Det kan være en lærer på din skole, en venindes mor, sundhedsplejersken på din skole, eller en hel anden. En som du kan fortælle, hvordan du har det, og som kan være med til at finde den hjælp sammen med dig, som du skal have. Jeg ved godt, at det kan være svært at bede om hjælp, du kan som en hjælp bruge dit brev som beskriver godt, hvordan du har det og svaret til os at snakke ud fra.

Du skriver, du ikke kan forklare dit liv i et brev, og det kan jeg godt forstå. Det kan være rigtigt svært at sætte ord på, hvordan man har det og hvorfor. Jeg tænker, at det måske vil være en ide for dig, at starte med at ringe til Børnetelefonen på 116 111, det er gratis og du er anonym. Her sidder voksne klar til at lytte og snakke med dig.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat