Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor og jeg hænger i det samme skænderi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige

 

Det er godt, at du har lyst til at dele dine tanker med os. Som du selv skriver, så er det rart at komme ud med tankerne. Jeg tænker, at dit problem er ligeså vigtigt som alle andres.

Det er dejligt at høre, at du elsker din mor. Jeg fornemmer også, at du holder meget af din familie. Og at det betyder meget for dig, at familien holder sammen.

Jeg forstår godt dit behov for at holde fast i de ting og traditioner, der er rammen for jeres familie. Også den del af din familie, der er i Danmark

Det lyder som om, at din mor ikke helt hører, hvad du siger. For du har behov for at være sammen med hende og resten af din familie. Det stikker dybt i dig at få at vide, at det handler om utaknemmelighed. For som du skriver, er det slet ikke det, du føler.

I har prøvet at tale om det, men det føles som om, at I hænger fast i det samme skænderi. At have en langvarig diskussion er opslidende for jer begge.

Men hvordan kan I få løst op for et skænderi, som I hænger fast i? Hvordan kan din mor komme til at forstå, at du egentlig ikke er utaknemmelig? At det er noget andet, du vil sige til hende?

Du må prøve på at tale til hende på en ny måde. Kan du skrive et brev til hende?

For på den måde får du udtrykt , hvad du vil sige. Og du kan læse det igennem og tjekke, at dine tanker står helt klart, så de ikke kan misforstås.

Du kan give brevet en form, så du ikke ‘angriber’. Men lægger vægt på, hvorfor du synes det er så vigtigt, at I holder sammen på familiens traditioner – også når det kommer til familien i Danmark.

Og ikke mindst hvordan det hele hænger sammen med dine følelser overfor både hende og resten af familien.

Du er jo god til at beskrive dine følelser og tanker overfor mig. Derfor tror jeg også, at du vil kunne forklare dig i et brev til hende. Du kan prøve at kigge efter vores brevskabelon på hjemmesiden, hvis du skal have lidt inspiration til brevskrivningen.

Du er altid velkommen til at skrive til Børnetelefonen igen – eller ringe, hvis brevet ikke virker på den måde, som vi håber på.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat