Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor kan beder lide min søster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Det er ikke særlig rart, at have en følelse af, at være mindre værd i andres øjne.
Jeg synes, at det er utrolig flot, at du har talt med din mor om det. Det er bestemt ikke alle, der ville kunne gøre det.

Jeg kunne forestille mig, at dine forældre holder meget af jer begge to, men at de måske ikke er så gode til at vise det. Eller at det kommer forskelligt ud, fordi du og din søster er forskellige?
F.eks. er du jo en dreng, og hun er en pige. Og I har forskellig alder. Men måske forventer de, at I er på den samme måde, og sådan er det jo ikke nødvendigvis.

Hvis du har mod på det, synes jeg, at du skulle prøve at tale med dem om, hvilke forventninger de har til dig og til din søster.
Det kan måske sætte nogle gode overvejelser i gang, hos både dem og jer. Jeg tænker, at det kunne være en god snak, at få for jer allesammen.

Det er klart, at du og din søster ikke kan leve op til de samme forventninger. I er forskellige, og sådan skal I også behandles. Men ingen af jer skal have en følelse af, at være mindre værd end den anden. Det er ikke fair og det er ikke noget pjat.

Det lyder som om, at de her følelser fylder rigtig meget og gør dig trist. Du skriver, at du har selvmordstanker, men at du heldigvis ikke vil gøre noget ved det. Det er jeg glad for at læse, for det vil aldrig være den rigtige løsning. Men tankerne kan være et tegn på, at der er noget indeni, der fylder og som man ikke kan overskue alene. Det skal man have hjælp til. Måske vil du synes, at det er svært, at tale med dine forældre om det i første omgang. Måske kan du komme i tanke om, en anden voksen, som du kunne forestille dig at tale med det om?

Ellers vil jeg anbefale dig at tage kontakt til BørneTelefonen på telefon, chat eller sms. Du er anonym, og det er gratis.
Vi vil meget gerne høre fra dig.

Kh BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat